המנה הזאת כבר הפכה לסוג של מנת חובה לפסח – מתכון למצות מגולגלות במילוי בשר טחון ותיבול מעולה. ההכנה אמנם דורשת סבלנות אבל בסוף מתקבלת מנה בטעם נפלא. מצות מגולגלות זה פתרון מצוין לארוחת צהריים בפסח ומתאימות גם לארוז ולקחת לטיול.
זמן עבודה: 30 דקות | 12-14 מצות מגולגלות בבשר
מצרכים:
- 6-7 מצות
- 2 ביצים
- שמן לטיגון
- 1/4 קילו בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת גדולה, מניחים לייבוש של חצי שעה.
- במחבת רחבה מטגנים בצל קצוץ עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים למחבת בשר טחון, מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם ומפוררים היטב עם מזלג. מטגנים עד שהבשר שחום ומוכן, מעבירים למסננת ומניחים לצינון.
- חוצים כל מצה לשניים, ממלאים במילוי הרצוי בקצה המצה ומגלגלים.
- טורפים 2 ביצים ומחממים שמן חצי עמוק במחבת.
- טובלים כל מצה מגולגלת בביצה ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
- מוציאים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן ומגישים חם. אפשר לאחסן בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.
- אל תפספסו >> עוד מילויים להכנת מצות מגולגלות
- אל תפספסו >> בורקס מצה