FoodisGood

פיתות במחבת • מתכון קל שתמיד מצליח

בדיוק בזמן לעונת המנגלים – מתכון מנצח להכנת פיתות במחבת, קריספיות וטעימות במיוחד. את הבצק מכינים בקלות והתוצאה מושלמת לעל האש או לכל מטרה אחרת.

זמן עבודה: 20 דקות | 15 פיתות

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים סוכר ומלח.
    מוסיפים שמן זית ומים ולשים היטב עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  2. משמנים קערה, מניחים את הבצק בפנים ומכסים במגבת, מתפיחים על השיש למשך שעה וחצי.
  3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים חזק להוצאת האוויר.
  4. מעצבים מן הבצק כ-15 כדורים, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה.
  5. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של פיתה רגילה.
  6. מחממים מחבת שטוחה וגדולה על להבה גבוהה ומטגנים את הפיתות ללא שמן בין 3-4 דקות מכל צד.
  7. עורמים בצלחת ומגישים חם. בתאבון!

עוד מתכוני פיתות ביתיות מעולות:

מאפינס בטטה מתוקים שילדים אוהבים

מתכון למאפינס בטטה מתקתק בניחוח וניל וקינמון. את המאפינס מכינים מבטטות שלמות בתנור והתוצאה פשוט מושלמת! רעיון נהדר לארוחת ערב מתוקה שכולם אוהבים!

פסטה טונה ותירס מוקרמת

מנת פסטה שיש בה הכל! גבינות, טונה, תירס וכמובן – פסטה. היא סופר קלה להכנה וממש מתאימה לארוחת ערב משפחתית.

דילוג לתוכן