oritzeneva

שמי אורית זנבה ואני מנהלת קבוצה אשר נפתחה לפני יותר משנה ממקום של מילוי חוסר בחיי האישיים. והנה השיתוף- שיחה שעלתה ביני לבין ילדיי חידדה לי את העובדה שהאוכל המסורתי האתיופי בפועל פוגש אותנו בעיקר בביקורי חוץ למשפחה המורחבת ולא בביתנו. התובנה שעלתה היא, שאני בפועל לא מבשלת ולו מאכל אחד (למעט הקיצ'ה-לחם אתיופי מזכיר את הקובנה של התימנים) . הדור הבא שאני מגדלת לא יידע לבשל ואף לא לחוות את הטעמים ולהעבירם הלאה... אם על ידי סיפורי חוויות מהילדות ואם על ידי בישול בפועל.
גמלה בליבי ההחלטה שיש לשמר את מאכלי הקהילה ע"י פתיחת קבוצה זו בפייסבוק ולפתח אותם שוב בקרב אלה שלא יודעים/ מתביישים/ לא רוצים/ לא מבינים את החשיבות של השימור והעברתם לדור הבא!
אגלה לכם סוד: אני עדיין לא מבשלת אלא צופה , אוגרת מידע ואט אט מתפוגג לו החסם. פעולה ראשונה שהספקתי לעשות היא להכין את רוטב הבשר הנקרא "סיגה ווט/צבחי סיגה"
חשוב לי לציין שתוך כדי תנועה ישנם פידבקים חיוביים מאנשים שלא בישלו כלל והחלו לבשל, מאנשים שאינם יוצאי הקהילה והמודעות בקרבם עלתה למאכלי הקהילה ובעיקר מחברי הקבוצה שבפועל מבשלים, משתפים וגורמים לכולנו לחוויה של שימור, הצלחה וגאווה!

המתכונים שלי
זמן הכנה
דירוג
מתכון להכנת אינג’רה סוג מטבח: מטבח אתיופי
1 שעה 15 דקות
2 שעות 5 דקות
“געת” אתיופי – בצק חם עם גומה ורוטב סוג מטבח: מטבח אתיופי
שיטת בישול: בישול קצר
20 דקות
קיצ’ה- לחם אתיופי קטגוריה: לחם ומאפים
סוג מטבח: מטבח אתיופי
שיטת בישול: אפיה
1 שעה 40 דקות
דורו וואט / צבחי – קדירה אתיופית עם חלקי עוף קטגוריה: מרקים
סוג מטבח: מטבח אתיופי
שיטת בישול: בישול קצר
1 שעה 50 דקות

לא נמצאו דירוגים.

לא נשמרו מתכונים.