סוג מטבח: מטבח עירקי

קובה בורגול מטוגנת

מתכון לקובה בורגול מטוגנת. בצק בורגול עם בשר במילוי בשר טחון וצנוברים. מנה ראשונה מדהימה או נשנוש מעולה לשישי בצהריים.

על ידי אמנה כנעאן

מאפה לחמעג’ון / לחמה בעג’ין

הפעם מתכון למאפה לחמה בעג'ין או כמו שקוראים לו היום לחמעג'ון בקיצור. מאפה מסורתי עם שכבת בשר. שדרגתי את צורת ההגשה עם קצת שומשום ופרוסת עגבניה לקישוט.

על ידי המטבח של שרית

זנגולה – מאכל עירקי לפורים או חנוכה

זנגולה עיראקית שמכינים למתוקים של פורים וגם לפעמים בחנוכה. בצק בסיסי ודביק שמכניסים למזרק ומטגנים.

על ידי חדווה מלמד

אורז אדום עירקי עם פול ירוק

אורז אדום עם פול ירוק בסיר אחד - תבשיל עירקי נוסף שלמדתי מחמתי שהיו לה ידי זהב במטבח. מכינה בעיקר בחורף.. סוג האורז המומלץ למנה: אורז בסמטי.

על ידי המטבח של שרית

אורז אדום עם עוף

מגיסתי העירקית למדתי הרבה מאוד מתכונים לתבשילים מוצלחים, אבל האורז הזה ישאר במשפחה לעוד הרבה שנים. תבשיל אורז אדום עם עוף בו האורז מתבשל במים של העוף וזה בעצם הסוד לאורז אדום מעולה. מתכון מושלם לשישי בצהריים.

על ידי המטבח של שרית

עוף עם פתיתים צהובים בסיר אחד

מתכון מעולה לפתיתים ועוף בסיר אחד. אני מאמינה שלא תמיד צריך להשתגע עם ארוחת הצהריים, באמצע השבוע סיר טעים של עוף עם פתיתים צהובים יכול לעשות את העבודה, הרעיון לקוח מהמתכון שלי לאורז אדום עם עוף בו האורז מתבשל במי העוף ומקבל טעם מדהים. אז הנה מתכון פשוט שלא מלכלך הרבה כלים.

על ידי המטבח של שרית

ערוק – קציצות ירק עירקיות מטוגנות

קציצות שנחטפות עוד לפני שיצאו מהמחבת! קציצות ערוק אלו קציצות ירק עירקיות מטוגנות שתמיד תמיד נגמרות, יש בהן תפוחי אדמה, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים. מומלץ מאוד להכין בשישי בבוקר ולאכול עם חלה טרייה.

על ידי המטבח של שרית