
חלות קלועות ביתיות לשבת
על ידי המטבח של שרית לחם ומאפים
בכל שבת תמצאו אצלי חלות קלועות שהכנתי מבצק קל מאוד להכנה וניתן להקפאה. חלות מלוחות בסיסיות עם ריח וטעם מדהימים שכל אחד יכול להכין. ביום שישי בבוקר, הבית מתמלא בריח החלות האפויות ונכנסת אווירת שבת.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
40 דקות
25 דקות
1 שעה 5 דקות
- 2 חלות
הוראות הכנה
מעבדים את כל מצרכי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק נוח לעבודה ורק טיפה דביק. מתחילים עם 3/4 כוס מים ומוסיפים במידת הצורך.
אם אין מיקסר - מערבבים קמח עם סוכר ומלח, יוצרים גומה במרכז הקמח ואליה שופכים מים בהדרגה. מתחילים עם 3/4 כוס מים ולשים היטב, אם יש צורך מוסיפים עוד 2 כפות מים בכל פעם. הבצק צריך להיות נוח לעבודה ורק טיפה דביק. לקראת הסוף מוסיפים ביצים ושמן ולשים היטב.
מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת לחה. מתפיחים במקום חמים למשך שעה וחצי .
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים חזק במשך כמה דקות כדי להוציא מהבצק את כל האוויר. מחזירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה של רבע שעה.
מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים. מגלגלים כל כדור לאורך שיראה כמו נקניק ארוך. מחברים כל 3 כדורים בקצוות וקולעים צמות. מניחים על בתנית מרופדת בנייר אפייה מקומח, מכסים את 2 החלות במגבת ומניחים לתפיחה של 30 דקות.
מורחים על כל חלה ביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט (וגם לטעם טוב).
מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות למשך 25 דקות, עד להזהבה.
אפשר להוסיף לבצק גם 2 כפיות גדושות של דבש ועוד רבע כוס סוכר לחלות מתוקות.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!