לחם בירה באפיה ביתית

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  , ,

מתכון ללחם בירה עם תוספות כיד הדמיון. ללחם ניתן להוסיף כמעט כל דבר החל מגרעינים, פירות יבשים, עגבניות ועוד.. לחם מוצלח וטעים מאוד.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 30 דקות

    50 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • כיכר לחם אחת

מצרכים למתכון

לכיכר לחם בירה אחת ( כמובן שכדאי כבר לאפות ארבע או חמש בבת אחת ולהקפיא.)

חבילת קמח תופח, או כמות זהה של קמח רגיל + אבקת אפיה

פחית או בקבוק בירה שחורה או לבנה.

מעט מלח

כף סוכר חום ( דמררה טוב יותר מחום רגיל, כי נמס יותר טוב).

תוספות כיד הדמיון הטובה: צימוקים, אגוזים למיניהם, גרעינים למיניהם, שיבולת שועל, פירות יבשים, עגבניות מיובשות, זיתים לחים, עשבי תיבול מכל הסוגים, שבבי בצל מטוגן, שבבי שום, אפילו חצילים מטוגנים או גרנולה.

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לשים את כל חומרי הלחם ללא התוספות. פותחים את הבצק, מוסיפים תוספות ולשים שוב עד התפזרות התוספות באופן שווה.

משמנים מעט תבנית אפייה מוארכת ואליה מעבירים את בצק הלחם.

מעל ללחם בירה שמים איזו תוספת שבוחרים, אפשר גם לשלב בין תוספות.

ממקמים את תבנית הלחם במרכז התנור, בתחתית התנור מניחים כלי עם מים, המים הופכים לאדים שגורמים לפריכות וקראסט ללחם הבירה. אופים בתנור למשך 50 דקות.

לידיעתכם: ללחם בירה יש חיי מדף קצרים מאד, אם לא אוכלים אותו באותו יום או למחרת, בבקשה להקפיא, כי אין בו חומרי שימור והתוספות שבתוכו נחשבות כאילו בושלו- ראו הוזהרתם.חבל מאד לאפות ואחר כך לזרוק.

עוד תוספות מומלצות ללחם בירה: אפשר להכניס תערובות המיועדות לאורז, אני במיוחד אוהבת תערובת של כל מיני ירקות מיובשים עם פפריקה שצובע את הלחם באדום מדליק. אפשר אפילו קוביות גבינה אבל אז דחילק לא לשמור בחוץ אלא בהקפאה.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

13/04/2015

היי חילי,
מדובר בכמות של 350 גרם קמח תופח ללחם אחד בתבנית אינגליש קייק.

חילי

11/04/2015

נראה ממתכון מעניין,רק חבל שחסר קצת מידע
כמה משקל של קמח תופח,פחית או בקבוק,יש פחיות ובקבוקים בגדלים שונים,מה בדיוק הכמות?
לכמה לחמים הכמות מספיקה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00