סלט מטבוחה מרוקאית (הגרסה הפרסית)

על ידי אורלי כהן  

פעם כשהתארחנו אצל חמותי מהעדה המרוקאית, אכלנו את המטבוחה שלה..ליקקנו את האצבעות. וכשביקשתי מתכון בזמנו, אמרה: "יה בינתי, כשתרצי תבקשי ואני אביא לך" בקיצור לא רצתה להעביר מידע. כאן השאיפה לפצח את הקוד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

כ-15 עגבניות בשלות / קופסה גדולה של שימורי עגבניות מרוסקות

10 שיני שום פרוסות

2-9 גמבות (פלפל אדום) קלויות ומקולפות וחתוכות לקוביות

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

פלפל חריף (כמות לפי הטעם)

3/4 כף פפריקה אדומה

הוראות הכנה

את העגבניות קולפים וחותכים לקוביות.

מחממים מחבת גדולה ורחבה ובה שמים את העגבניות החתוכות.

מבשלים את העגבניות על אש גבוהה עד צמצום הנוזלים. מערבבים מדי פעם.

בינתיים חותכים את הגמבות לקוביות ומוסיפים למחבת, מערבבים ומבשלים יחד עם העגבניות כ- 10 דקות.

מוסיפים למחבת פרוסות שום, מלח, פלפל שחר, פלפל חריף (כל אחד לפי טעמו) פפריקה ושמן. מערבבים היטב ומבשלים 10 דקות.

מוסיפים סוכר ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

מקררים, חותכים חלה וטורפים...

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

אורלי

26/07/2017

כן, חצי כוס סוכר. כמות גדולה של עגבניות דורשת גם כמות כזאת של סוכר. אבל בכל מקרה תלוי בטעם. לבריאות

מזל

14/10/2015

1/2 כוס סוכר?
אולי התכוונת ל-1/2 כף סוכר?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00