מתכון לגביניות ביתיות

על ידי ליאת קאדר  

אין כמו גביניות ביתיות מתוקות שבדיוק יצאו מהתנור. מתכון שמתאים למשקיענים שרוצים לפנק את בני המשפחה ואת עצמם. גביניות מעולות בהכנה ביתית שכל אחד ישמח לקבל.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 45 דקות

    25 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 20 גביניות

מצרכים למתכון

לגביניות

300 גרם קמח מנופה

3 כפות גדושות סוכר

קורט מלח

1/2 כף גדושה שמרים יבשים

50 גרם חמאה מומסת

ביצה

חלב כמה שנכנס (להתחיל על 1/2 כוס)

ביצה טרופה (מעל לגביניות)

למלית הגביניות

200 גרם גבינה לאפייה (אני השתמשתי בגבינת דוורק)

3 כפות פוניג וניל

2 כפות גדושות אבקת סוכר

1 כף קרם וניל או עוד 2 כפות פודינג וניל

1 כף קורנפלור

לסירופ מתוק

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס מים

כמה טיפות מלימון סחוט

הוראות הכנה

הכנת הבצק

את כל מצרכי בצק הגביניות לשים במיקסר במהירות בינונית, מתחילים להוסיף 1/2 כוס חלב וממשיכים עד לקבלת בצק חלק, לא קשה ולא דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.

לשים שוב ומוציאים את האוויר מהבצק.

מניחים למנוחה של 10 דקות.

הכנת המלית

את כל חומרי המלית להקציף יחדיו בקערת מיקסר עד לקרם חלק ויציב.

הרכבת הגביניות

מקמחים משטח נקי ומרדדים את בצק הגביניות למלבן לא עבה מידי.

חותכים לריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים מהמלית.

יוצרים צורות של גביניות ע"י קיפול כל 2 קצוות נגדיות למרכז.

מסדרים את הגביניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים גדולים.

מתפיחים בתוך התנור (כשהתנור סגור) יחד עם קערת מים רותחים בתחתית התנור), מתפיחים עד להכפלת הנפח.

מוציאים את קערת המים ואת תבנית הגביניות מהתנור, מחממים אותו ל-180 מעלות.

מעל כל גבינייה מורחים ביצה.

כשהתנור חם מכינים את הגביניות לאפייה עד להזהבה.

בודקים שהגביניות מוכנות ומוציאים.

הכנת סירופ מתוק

מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר, מוסיפים כמה טיפות לימון, מערבבים ומסירים מהאש.

כאשר הגביניות מוכנות ישר מזגגים כל גבינייה מבסירופ החם.

מפזרים אבקת סוכר ונהנים.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

חנה

03/06/2015

אני אופה גביניות עם גבינת טוב טעם…

אוסי

21/05/2015

עם מה אפשר להחליף את גבינת הדוורק? תודה

ליאת קאדר

29/04/2015

בטח אין שום בעיה להמיר את החלב במתכון למים..

מיטל

29/04/2015

אפשר להמיר את החלב במים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00