לביבות תירס מקמח מצה

על ידי FoodisGood  

חושבים מה להכין לילדים בפסח? המתכון של שרית שגיא ללביבות תירס כשרות לפסח מקמח מצה - לביבות קלות להכנה שילדים אוהבים! מתאים מאוד לפיקניק בפסח או לארוחת ערב טעימה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 8 לביבות שמנמנות

מצרכים למתכון

2 כוסות תירס (אני משתמשת בתירס סנפרוסט מזן מתוק)

מעט טימין טרי

חופן עירית קצוצה (2 כפות בערך)

כף גדושה מאוד גבינה רכה (שמתי גבינת שמנת 5%)

ביצה טרופה M

2 כפות קמח מצה

מלח ופלפל

שמן לטיגון הלביבות

הוראות הכנה

את התירס ששמתי במיקרו ל-3 דקות וציננתי.

לקערת התירס מוסיפים את הגבינה והעשבים, מערבבים היטב.

מוסיפים את יתר המרכיבים (ביצה, קמח מצה ומלח פלפל) ומערבבים.

מטגנים את הלביבות במעט שמן (אני טיגנתי בשמן זית, אפשר כל שמן שרוצים).

הרמתי כמות של כף גדושה מהתערובת ויצרתי לביבה בידיים.

את הטיגון מתחילים על אש בינונית-גבוהה וכשמזהיב מנמיכים.

כשהופכים שוב מגבירים את האש ומנמיכים כשמזהיב.

סה"כ מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

רם

23/03/2017

אפשר לקציצות, תירס מקופסת שימורים?

דידי

20/03/2017

לביבות תירס – מושלם כחטיף כשיוצאים לטיול עם הילדים בפסח

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00