
עוגיות חמאה וריבה בצורת לב
על ידי MisterCupcake עוגיות
עוגיות חמאה לכבוד יום האהבה, או בכל פעם שרוצים להכין משהו חמוד ומהיר
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
-
45 דקות
10 דקות
55 דקות
- 30 עוגיות
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים בידיים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה, בערך דקה עד שתתקבל אבקה שמרגישה כמו חול.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה כדי לתת לחמאה להתקרר שוב.
לאחר מכן, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי אחיד של בערך חצי ס"מ
טיפ - תקמחו גם את משטח העבודה שלכם וגם את הבצק, זה יעזור לבצק לא להיקרע כשאתם מרדדים אותו.
ועוד טיפ - לי יש משטח עבודה קטן בבית אז יותר נוח לי לחלק את הבצק ל-3 חלקים ולעבוד עם כל אחד בנפרד. יותר נוח..
קורצים לב בעזרת החותכן בצורת לב הגדול יותר. אם אין - לוקחים סכין ו"מציירים" לב על הבצק. אם אתם רוצים שכל צורה תהיה אחידה פרפקט - הדפיסו ציור של לב ותחתכו את הבצק מסביבו באמצעות הסכין.
לאחר שקרצנו לבבות מכל הבצק - מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
קורצים לב קטן במרכז כל לב שני - כלומר אחד כן, אחד לא. תזכרו שהלב השלם אמור להיות התחתית של העוגייה, והלב עם החור במרכז אמור להיות החלק העליון של העוגייה, ומהמרכז אמורה להראות הריבה 🙂
אופים למשך 8-9 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להשחים בקצוות.
מפזרים אבקת סוכר מעל הלבבות עם החורים (יהיה לכם ממש נוח אם תרכזו את כל הלבבות האלה במגש אחד, ועליו תפזרו אבקת סוכר)
לוקחים לב "שלם", ובעזרת כפית מורחים עליו מעט ריבה. מעליו מניחים לב עם חור במרכז, ולוחצים (ממש חלש אחרת ישבר!) כדי לחבר בין העוגיות.
שיתוף >>