פרעצלס חמים ופריכים
על ידי amihud pery לחם ומאפים, מתכונים טבעוניים
מתכון מעולה לפרעצלס ביתיים חמים ופריכים. מפזרים מעל לכל פרעצל תוספות כמו: שומשום, בצל, קצח או זעתר, אופים ונהנים!
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
30 דקות
15 דקות
45 דקות
- 14 בייגל פרעצל
מצרכים למתכון
1 קג קמח שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2.5 כוסות מים
5 כפות שמן
הוראות הכנה
במיקסר לשים הכל כ- 10 דקות לקבלת בצק מבריק.
מעבירים לקערה מקומחת טיפה להתפחה של חצי שעה 40 דקות.
מעבירים למשטח מקומח ומחלקים ל 14 כדורים שווים.
מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים את הצורה של הפרעצל.
בינתיים מרתיחים מים ומוסיפים להם שקית אבקת אפייה, מכניסים אחד אחד את הפאעצל למים עד שצף.
מעבירים את הפרעצל לתבנית, מפזרים שומשום או קצח או שבבי בצל או מה שבא ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 ל- 10 דקות בערך.
אחרי עשר דקות מוציאים, מברישים כל פרעצל בחמאה מומסת ומחזירים לעוד דקה לתנור.
להגשה עם סלמון מעושן וגבינת שמנת.
9 דירוגים וחוות דעת
הברווז
אז ככה.
הבצק יצא מושלם.
השתמשתי בקמח רב תכליתי וב22 גרם שמרים טריים (כי לא היה לי קמח שמרים…)
טיפים:
אפשר ליצור את כל הכדורים כביגלה ורק אז לבשל במים, או להכין אחד ולבשל. בכל מקרה, באיזו דרך שתבחרו – תמיד חייבים לשים את התוספת הרצויה מיד עם יציאת הפרעצל מהמים! אחרת הוא מתייבש והתוספת לא נדבקת.
לא לעשות את הפרעצלים גדולים מדי ובכל מקרה – הם לא נכנסים הולם לתבנית רגילה אחת (לי יש תנור 90 ס"מ רוחב והם היו דחוקים).
זמני האפיה ממש לא כפי שמתוארים במתכון, והתנור שלי חזק מאוד… האפייה נמשכה הרבה מעבר ל-10 דקות עד להשחמה.
כדי לזגג את הפרעצלים בחמאה – כדאי להמיס כמות גדולה ולזלף אותה, אחרת ההברשה מורידה את התוספת.
חזז
הכנתי עם קמח רגיל 2 כפות שמרים כף סוכר יצא לפנים למריחה הלבן של הביצה ושומשום
הילה
במה אפשר לצפות את הפרעצל?
אתי
10 דקות לא מספיק, הם לא יצאו לי פריכים.
לדעתי החמאה מיותרת, יותר מידי שמן
היי אירית,
להכנת פרעצלס פרווה ניתן להבריש בשמן זית, יוצא מעולה גם כן :)
אירית
במה אפשר להבריש במקום בחמאה מומסת כדי שיהיה פרווה?
—nava—
שלום נראה מדהים!
אם אני משמשת בקמח רגיל כמה שמרים צריך להוסיף? ראיתי שאמרת להוסיף אבקת אפיה האם זה פועל באותה צורה?
תודה.
היי ג'ין, אפשר להכין קמח תופח בבית עם אבקת אפייה.
להמרת קמח תופח לקמח עם אבקת אפייה:
על כל 1 ק"ג של קמח תופח – 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה.
ג'ין
נראה מתכון מעולה וקל להכנה. אם משתמשים בקמח רגיל כמה כפות שמרים צריך להוסיף?