FoodisGood



קציצות דגים מטוגנות עם קמח מצה

על ידי FoodisGood  ,

המתכון של טובה ש. לקציצות דגים מטוגנות עם קמח מצה. קציצות מעולות לפסח ולכל השנה שילדים וגדולים אוהבים! קציצות מושלמות שנחטפות מהמחבת.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

  • כ-25 קציצות

מצרכים למתכון

300 גרם דג מלרוזה או בקלה צעיר

300 גרם דג נסיכת הנילוס

מיץ לימון

1 בצל גדול מאוד קצוץ דק (בסכין)

3-4 שיני שום כתוש

חופן גדול של כוסברה קצוצה

4 כפות קמח מצה

2 ביצים

מעט כמון (כ-1/2 כפית)

מלח

פלפל לבן

הוראות הכנה

להשרות הדגים במיץ לימון ומלח כ-1/2 שעה, לשטוף ולטחון (אפשר לקנות גם טחון בחנות)

לסחוט את הדגים ולהוציא נוזלים.

לסחוט את הבצל הקצוץ

לערבב בקערה: דגים, בצל (אחרי שסחטנו אותם) ואת כל יתר החומרים-להניח למנוחה 1/2 שעה.

ליצור קציצות שטוחות בצורת אליפסה

לטגן (בשמן קנולה-הרבה שמן אך לא ממש עמוק)

והטיפ שלי: לטגן קציצה אחת, לבדוק ולשפר טעמים

בתיאבון

לא לוותר על כמון, שום, וקמח מצה - הם עושים את כל הטעם הריח והקריספיות !!!

איזה כיף שכבר פסח! הבית נקי וכולם מחכים למאכלי החג המסורתיים. אם אתם אוהבים את פסח כמונו, אתם בטוח תאהבו את העמודים הבאים:

ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים - בקרו במדור פסח באתר: מתכונים לפסח - כל המתכונים לחג בעמוד אחד

אולי יעניין אותך...

2 דירוגים וחוות דעת

אורלי

קציצות דגים מטוגנות עם קמח מצה חבל על הזמן וגם לא לפסח….

נעומי

מעולה…. אפילו טעים יותר עם קצת פלפל חריף קצוץ

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.