
קציצות פרסה מטוגנות
על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן קציצות
קציצות פרסה צמחוניות - טחון טבעול במקום בשר. בשביל הצמחוני שלי - יצא מהמם! את הקציצות ניתן להכין גם בשריות ע"י החלפת טחון טבעול בבשר טחון רגיל.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
-
20 דקות
40 דקות
1 שעה
- כ- 25 קציצות פרסה
הוראות הכנה
שלוש פרסות גדולות מאד, מנוקות היטב מכל החול, חתוכות לחתיכות שאפשר להכניס לסיר. להוסיף מים ולבשל את הפרסות עד שמעט מתרכך- משהו כמו 15-20 דקות, לסנן היטב היטב (אפילו קצת למעוך החוצה את המים עם מועך תפוחי אדמה).
לרסק את הפרסה במעבד מזון יחד עם בצל גדול אחד וזר כוסברה ( מי שלא אוהב כוסברה שיחליף בפטרוסיליה ).
כשכל העיסה אחידה מוסיפים 300-400 גרם בשר טחון או חבילת טחון טבעול, שלוש ביצים גדולות, כמה כפות קמח מצה עד שתופס, מלח, פלפל לפי הטעם וכף אבקת מרק.
לערבב היטב, ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים עד שמוכן (הטיגון דיי ממושך לכן צריך להקפיד על אש בינונית שלא יישרף)
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
שימרית
27/02/2015
אסתי זה שאת לא מעבדת לא אומר שלא מעבדים.
כל אחד יכול להכין את הקציצות בדרך שהוא אוהב. גם אני מעבדת ומוסיפה הרבה בשר, המתכון הזה מאוד דומה לאיך שאני מכינה פרסה ולכן אני חושבת שההערות שלך לא במקום!
מסכימה איתך שצריך לסחוט היטב את הפרסה ודווקא מאוד אהבתי את הטיפ של תמר שאמרה למעוך קצת עם מועף תפוחי אדמה זה רעיון מעלה תודה תמר 🙂
אסתי
27/02/2015
פרסה לא מעבדים אף פעם במעבד מזון! אך ורק במטחנת בשר!
לא חייבים להוסיף בשר בכלל, ודרך אגב לכמות כזו של פרסה מספיק 200 גרם בשר, אם כבר…
את הפרסה סוחטים ה י ט ב לניקוז המים ואחרכך כך יש להוסיף את יתר החומרים.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!