FoodisGood

קציצות פרסה מטוגנות

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  

קציצות פרסה צמחוניות - טחון טבעול במקום בשר. בשביל הצמחוני שלי - יצא מהמם! את הקציצות ניתן להכין גם בשריות ע"י החלפת טחון טבעול בבשר טחון רגיל.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 20 דקות

    40 דקות

    1 שעה

  • כ- 25 קציצות פרסה

מצרכים למתכון

3 פרסות גודלות מאוד

1 בצל גדול

צרור כוסברה או פטרוזיליה

400 גרם בשר טחון טבעול (או בשר טחון רגיל לקציצות רגילות)

3 ביצים גדולות

כמה כפות קמח מצה

מלח ופלפל לפי הטעם

כף אבקת מרק (לא חובה)

הוראות הכנה

שלוש פרסות גדולות מאד, מנוקות היטב מכל החול, חתוכות לחתיכות שאפשר להכניס לסיר. להוסיף מים ולבשל את הפרסות עד שמעט מתרכך- משהו כמו 15-20 דקות, לסנן היטב היטב (אפילו קצת למעוך החוצה את המים עם מועך תפוחי אדמה).

לרסק את הפרסה במעבד מזון יחד עם בצל גדול אחד וזר כוסברה ( מי שלא אוהב כוסברה שיחליף בפטרוסיליה ).

כשכל העיסה אחידה מוסיפים 300-400 גרם בשר טחון או חבילת טחון טבעול, שלוש ביצים גדולות, כמה כפות קמח מצה עד שתופס, מלח, פלפל לפי הטעם וכף אבקת מרק.

לערבב היטב, ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים עד שמוכן (הטיגון דיי ממושך לכן צריך להקפיד על אש בינונית שלא יישרף)

בתאבון !!

2 דירוגים וחוות דעת

שימרית

אסתי זה שאת לא מעבדת לא אומר שלא מעבדים.
כל אחד יכול להכין את הקציצות בדרך שהוא אוהב. גם אני מעבדת ומוסיפה הרבה בשר, המתכון הזה מאוד דומה לאיך שאני מכינה פרסה ולכן אני חושבת שההערות שלך לא במקום!

מסכימה איתך שצריך לסחוט היטב את הפרסה ודווקא מאוד אהבתי את הטיפ של תמר שאמרה למעוך קצת עם מועף תפוחי אדמה זה רעיון מעלה תודה תמר :)

אסתי

פרסה לא מעבדים אף פעם במעבד מזון! אך ורק במטחנת בשר!
לא חייבים להוסיף בשר בכלל, ודרך אגב לכמות כזו של פרסה מספיק 200 גרם בשר, אם כבר…
את הפרסה סוחטים ה י ט ב לניקוז המים ואחרכך כך יש להוסיף את יתר החומרים.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן