סופגניות אפויות
על ידי MisterCupcake מתכונים לחנוכה
הכרזתי מלחמה נגד הסופגניות המשמינות מלאות הקלוריות!
ויצאתי עם אחד הדברים הטעימים שהכנתי בזמן האחרון 🙂
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
1 שעה
15 דקות
1 שעה 15 דקות
מצרכים למתכון
לסופגניות:
3 וחצי כוסות קמח מנופה (~400 גרם)
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
שקית סוכר וניל (10 גרם)
2 ביצים
כוס חלב (200 מ"ל)
2 כפות שמן
2 כפות דבש
חצי כפית מלח
לקישוט:
אבקת סוכר + ריבת תות
הוראות הכנה
בקערה גדולה מכניסים את כל היבשים – קמח, סוכר, שמרים, סוכר וניל ומלח ומערבבים לאיחוד של כולם
מוסיפים את כל שאר המרכיבים יחד – ביצים, חלב, שמן ודבש, ומערבבים -הפעם בידיים כי הכל יתחיל להתעבות ממש מהר- משהו כמו 5 דקות עד לקבלת בצק חלק
מרססים מעט תרסיס שמן על גבי הבצק, מכסים במגבת ומניחים לנוח לפחות 40 דקות לתפיחה הראשונה
לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל-12 כדורים, ומכדררים כל עיגול בידיים לקבלת צורה עגולה וסימטרית יותר.
מניחים את העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה שניה – הפעם של שעה.
רבע שעה לפני סוף התפיחה השניה, מתחילים למחם את התנור לחום של 150 מעלות
אופים את הסופגניות למשך 15 דקות או עד שהן מתחילות להשחים מעט
אנחנו לא מטגנים את הסופגניות אז הן יצאו בהירות יחסית, אבל הטעם בפנים יהיה עשיר למדי אז לא לדאוג
מצננים על רשת, מפזרים מעל אבקת סוכר
שמים ריבת תות בתוך שקיץ זילוף עם ראש מילוי (שזה ראש עגול עם צינורית שיוצאת ממנו, למי שאין – אפשר להשתמש גם בצנתר משונן, עושה את העבודה גם אחלה) וממלאים את הסופגניות בריבת תות
מצלמים, מעלים לאינסטגרם, מחכים ללייקים, טורפים הכל, מכינים עוד לשאר דיירי הבית (:
מגישים מיד
בתיאבון, וחנוכה שמייח 🙂
מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר שלי בכתובת:
https://www.mistercupcake.net/
1 דירוגים וחוות דעת
רינת מטטוב
סופגניות אפויות נהדרות!!
לא חייב להשמין ולהינות . אחלה מתכון.