פלפלים ממולאים בבורגול ועוף טחון

על ידי FoodisGood  ,

המתכון של תאיר כהן לפלפלים ממולאים בבורגול, עוף טחון, ירקות וכל טוב. מנה נהדרת, משביעה ובריאה לארוחת צהריים שגם ילדים אוהבים.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 40 דקות

    45 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 5-6 סועדים

מצרכים למתכון

5-6 פלפלים ירוקים ואדומים

למלית בורגול ועוף טחון / לקציצות

חצי קילו עוף טחון

2 כוסות בורגול להשרות במים חמים למשך 20 דקות

קישוא, גזר, תפוח אדמה ובצל מגורדים בפומפייה

כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

2 שיני שום

כף שמן זית

ביצה

תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה וכורכום

לרוטב:

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

כמה עלי סלרי

כמה עלי דפנה

תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה וכורכום

רסק עגבניות קופסא קטנה

מים רותחים

הוראות הכנה

את הבורגול משרים במים חמים במשך 20 דקות ומסננים מנוזלים מיותרים אם נשאר.

מעבירים את הבורגול לקערה גדולה ומוסיפים את שאר מצרכי המלית (עוף טחון, ירקות, תבלינים, ביצה, שמן זית וירק). מערבבים היטב.

את הפלפלים מרוקנים מתוכנם בעדינות מבלי לשבור או לדקור אותם.

ממלאים כל פלפל במלית הבורגול עד הסוף.

מהמלית שנשארה יוצרים קציצות עגולות שייכנסו לרוטב גם כן.

בסיר רחב מטגנים קלות את השום והבצל, מוסיפים סלרי ותבלינים וגם רסק עגבניות.

מוסיפים לסיר מים עד לגובה חצי הסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר כאשר החלק הפתוח פונה מעלה. מוסיפים לסיר גם את הקציצות.

המים שבסיר צריכים לכסות 3/4 גובה הפלפלים, במידה וחסר מוסיפים מעט מים.

בעזרת כף מרטיבים את החלק העליון של כל פלפל.

מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה במשך 30 דקות.

מסירים מהגז ומגישים חם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00