קאפקייקס עוגיפלצת

על ידי MisterCupcake  

מה קורה כשנותנים לזכרונות מהילדות להתממש במטבח?
יוצרים את הקאפקייקס הכי חמודים שיש! תענוג לעבודה עם ילדים וסתם בשביל הכיף 🙂

  • זמן עבודה: 2 שעות 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 5 דקות
  • 2 שעות 30 דקות

    35 דקות

    3 שעות 5 דקות

מצרכים למתכון

לקאפקייקס (~13-15 קאפקייקס)

200 גרם חמאה בטמפ' החדר

2 ביצים בטמפ' החדר

200 גרם סוכר [כוס סוכר]

350 גרם קמח [2.5 כוסות]

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כוס חלב

לעוגיות שוקולד צ'יפס (~50 עוגיות)

200 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר [כוס]

170 גרם סוכר חום [בערך 3/4 כוס דחוסה]

2 כפיות תמצית וניל

2 ביצים בטמפ' החדר

350 גרם קמח [2.5 כוסות]

2 כפיות אבקת אפיה

כפית אבקת סודה לשתיה

רבע כפית מלח

300 גרם שוקולד צ'יפס [שקית]

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)

שקית אינסטנט פודינג (80 גרם)

צבע מאכל כחול (כדי לצבוע את הגוף)

צבע מאכל שחור (כדי לצבוע את האישונים בעיניים)

הוראות הכנה

מתחילים מהכנת הקאפקייקס (פשוט כי הם צריכים יותר זמן להתקרר)

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מנפים בקערה את היבשים: קמח, אבקת אפייה,ומלח

במיקסר עם וו גיטרה [שזה הוו בצורת K] מעבדים את החמאה והסוכר עד למרקם קרמי ואחיד.

מוסיפים את הביצה הראשונה ומערבבים, מחכים שהיא תשתלב בצורה מלאה בתערובת ומכניסים את הביצה השנייה.

מכניסים ב"נגלות" – שליש מכמות היבשים, ומערבבים. מכניסים חצי מכוס החלב, ומערבבים. מכניסים עוד שליש מכמות היבשים ואת יתרת החלב, ומערבבים. לסיום, מכניסים את השליש הנותר של היבשים.

מרפדים תבנית שקעים ומחלקים את התערובת שווה בשווה בין השקעים, לא יותר משני שליש גובה.

אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים

עד שהקאפקייקס בתנור - מכינים את העוגיות שוקולד צ'יפס

במיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה ,סוכר חום, סוכר לבן ותמצית וניל ומערבבים במהירות בינונית-גבוהה עד שהחומרים מתערבבים והתערובת מזכירה מרקם של קרם גבשושי [שזה הסוכר החום העיקש שלא מתערבב].

מוסיפים את הביצה הראשונה לתערובת. רק לאחר שהיא התערבבה לגמרי מוסיפים את השניה.

בקערה נפרדת מערבבים את היבשים: קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח.

מוסיפים את תערובת האבקות למיקסר ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ובהיר.

מוסיפים את חבילת השוקולד צ'יפס וממשיכים לערבב עד שכל השוקולד צ'יפס התפזר בתערובת הבצקית.

בעזרת שתי כפיות [או כדור גלידה, או ביד אפילו] קורצים חתיכות קטנות מהתערובת ומניחים על תבנית אפיה בצורה מרווחת – החתיכות ישתטחו אז חשוב להקפיד על רווחים גדולים [אני לא שמתי יותר מ16 בתבנית גדולה].(עצה שלי – עזבו דברים מיותרים, תעשו כדורונים קטנים עם הידיים, זה הכי כיף, הכי מהיר, והכי חוסך בכלים)

מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד שהשוליים של כל עוגיה משחימים טיפה.

ואחרי שהכל התקרר - מתחילים להכין את הקצפת

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת יחד עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה, כלומר שהקצפת עומדת בשפיץ שלא נופל כשמרימים את הוו הקצפה (זה לוקח בערך 3-4 דקות על מהירות בינונית)

בקערה קטנה שמים קצת מהקצפת (כמה זה קצת? כמות שצספיק לעיניים, לא יותר מחצי כוס וגם זה יכול להיות יותר מדי). זה ישמש לעיניים

בקערה נוספת שמים 2 כפות מהקצפת, וצובעים בעזרת צבע מאכל שחור. זה ישמש לאישונים של העיניים

את הקצפת שיש בקערת המיקסר הגדולה, צובעים בכחול בעזרת צבע המאכל (אפשר לקפל את הבלילה, אפשר להפעיל את המיקסר על מהירות ממש נמוכה. ככה או ככה צריך שהצבע יהיה אחיד). זה יהיה הגוף.

ועכשיו מרכיבים!

לוקחים קאפקייק ומתחילים לזלף עליו שתי נקודות לבנות, אלה יהיו העיניים. עדיף "לצייר" אותם בחצי העליון של הקאפקייק, ולא במרכז הקאפקייק. זה אמור להראות ככה:

בשלב הבא, נזלף צבע מאכל כחול וניצור את ה"גוף"

שתי אופציות לזילוף:

אפשר עם ראש זילוף (צנתר) של כוכב

אפשר (ועדיף, אבל זה מצריך ללכת ולקנות) ראש זילוף שטוח עם חורים,

הוא פשוט יוצר אפקט יותר טוב...

לגבי הזילוף עצמו עם הראש זילוף שבתמונה, ניתן לראות איך מזלפים בסרטון שנמצא כאן מעמוד הפייסבוק

התוצאה הסופית תראה ככה:

מציירים את ה"אישונים" בעזרת הקצפת השחורה במרכז של הקצפת הלבנה

ולסיום - לוקחים עוגיית שוקולד צ'יפס שנראית סימטרית, חוצים לשניים (בעזרת סכין / בעזרת היד / נותנים ביס) ושמים חצי מהעוגייה בחלק התחתון של הקאפקייק

חוזרים על הפעולה עם כל הקאפקייקס

מזל טוב!

יצרתם קאפקייקס עוגיפלצת משל עצמכם!

שיהיה בתיאבון

ותמשיכו לשלוח לי רעיונות יצירתיים בדף הפייסבוק של מיסטר קאפקייק 🙂

במידה ואתם רוצים לראות תמונות של ההרכבה, ניתן להכנס לאתר של מיסטר קאפקייק בקישור:
http://www.mistercupcake.net/cookie_monster_cupcakes/

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00