
קובה בורגול מטוגנת
על ידי אמנה כנעאן מנות ראשונות, תוספות
מתכון לקובה בורגול מטוגנת. בצק בורגול עם בשר במילוי בשר טחון וצנוברים. מנה ראשונה מדהימה או נשנוש מעולה לשישי בצהריים.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
1 שעה
30 דקות
1 שעה 30 דקות
מצרכים למתכון
לבצק בורגול
2.5 כוסות בורגול דק
200 גרם בשר בקר טחון
1 בצל
2 כפיות מלח
1 כפית תימין
1 כפית גרידת לימון
1 כפית כמון
שמן לטיגון עמוק
למילוי הקובה
500 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1/4 כוס צנוברים
הוראות הכנה
הכנת המילוי
מחממים שמן במחבת ואליו מוסיפים בצל קצוץ, מטגנים מעט ומוסיפים למחבת בשר טחון, מפוררים מעט בעזרת המזלג. מוסיפים למחבת תבלינים ומטגנים עד שהבשר משחים ומתבשל. מסירים מהאש ומצננים.
הכנת הקובה
שוטפים את הבורגול ומסננים מנוזלים.
מערבבים את הבורגול עם בשר, בצלים קצוצים ותבלינים וטוחנים הכל יחד במטחנת בשר.
מן הבצק שנוצר יוצרים כדורים בינוניים, כל כדור ממלאים במרכז מתערובת הבשר למילוי וסוגרים לצורת קובה.
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה גבוהה ומטגנים את הקובות עד להשחמה.
1 דירוגים וחוות דעת
שי
האם יש צורך להשרות את הבורגול במים רותחים לפני תחילת העבודה?