מצרכים למתכון
לתבשיל הבשר
3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
1 בטטה חתוכה לפלחים
1 בצל חתוך לפלחים
1 בצל סגול פלחים
1 שן שום חצוייה
גרגירי חומוס מבושלים
קוביות בשר מבושל
כף גדושה רסק עגבניות
תבלינים: מלח, בהראט, מעט כמון, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, שמן, אבקת מרק, מעט אבקת מרק בצל, כוסברה ירוקה יבשה
לאורז צהוב
2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
כ- 4 כוסות מים רותחים
מלח
1/4 כפית סוכר
1/2 כפית אבקת מרק
מעט בהראט ופלפל שחור
מעט כוסברה יבשה ירוקה
כורכום
4 כפות שמן
הוראות הכנה
הכנת תבשיל הבשר
מערבבים בסיר שמן עם פפריקה וכורכום, מוסיפים ירקות ומערבבים ומטגנים מעט.
מוסיפים לסיר מים, תבלינים ובשר ומבשלים עד לריכוך.
אני יצרתי גם לבבות תפוא ובטטות עם חותכן לב.
הכנת אורז צהוב
מטגנים שמן עם כורכום, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה.
מוסיפים לסיר מים ותבלינים.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לאידוי, מכבים ופותחים מכסה.
מסדרים צלחת בה קוביות הבשר במרכז ומפזרים את גרגירי החומוס, תפוחי האדמה והבטטות מסביב. יוצרים לבבות או גבעות של אורז צהוב ומגישים.