FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לבייגלה ירושלמי ביתי

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

מתכון מקצועי לבייגלה ירושלמי אמיתי שניתן להכין בכל בית. אמנם המתכון דורש קצת סבלנות אך בסופו יתקבל בייגלה ירושלמי מעולה לארוחת ערב.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 1 שעה

    35 דקות

    1 שעה 35 דקות

מצרכים למתכון

בייגלה ירושלמי ביתי בתנור

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף גדושה מלח

קמצוץ אבקת אפייה

1/4 כוס שמן

4 כוסות חד"פ מים פושרים

מעל לבייגלה

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

בקערת מיקסר ללוש את כל מצרכי בצק הבייגלה מלבד מלח ושמן.

לאחר 5 דקות לישה להוסיף את המלח והשמן - את השמן יש להוסיף לאט לאט.

ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.

מכסים את הקערה ומתפיחים את בצק הבייגלה במשך שעה.

מוציאים אוויר ע"י לישה חזקה, מניחים לתפיחה שנייה של חצי שעה.

לכדרר מן בצק הבייגלה כדורים בגודל כדור טניס ולתת להם לנוח חצי שעה.

לאחר מנוחה, לקחת כל כדור, לעשות חור במרכז בעזרת האצבע ולמתוח לצורת בייגלה.

לסדר את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח במשך חצי שעה.

למרוח על גבי כל בייגלה ביצה ולפזר שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כאשר בתחתית התנור יש להניח קערית עם מים ליצירת אדים. לאחר 10 דקות אפייה להוריד את החום ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות את הבייגלהעש להשחמה.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן