FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון למשמנה מרוקאית

על ידי במטבח של רחלי  

למרוקאים שביננו שיודעים מה זה משמנה- פינקתי אתכם במתכון למשמנה מבית אמא באהבה שדואגת שנשמין מנחת 🙂

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
  • 1 שעה

    45 דקות

    1 שעה 45 דקות

  • 15-20 משמנה

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח מנופה

3 כפות שימרית

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן

1/2 2 כוסות מים פושרים

1 כוס כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

בקערה רחבה שמים מלח ומנפים עליו את הקמח.

מוסיפים את יתר החומרים ולשים לבצק רך וגמיש.

אם הבצק טיפה יבש ניתן להוסיף מים.

מכסים ומשהים לתפיחה של כ חצי שעה.

אחרי חצי שעה מחלקים את בצק המשמנה ל- 3 וכל חלק מקפלים שוב ושוב לקיפול כמו מעטפה (לקפל מצד ימין לאמצע, לקפל מצד שמאל לאמצע ומלמעלה לאמצע ומלמטה לאמצע).

המשמנה לא יוצאת בצורה של שבלולים, הבצק יוצא בפרוסות.

מרדדים שוב ומגלגלים לרולדה.

חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית אפיה.

מחממים מחבת מולטי שף (או רגילה למי שאין) עם מעט שמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

1 דירוגים וחוות דעת

דנה

נראה טעים, לא הבנתי את עניין הקיפול הייתי שמחה לתמונות שיעזרו

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן