FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

חרוסת בוכרית מיוחדת לפסח

על ידי FoodisGood  

עליזה גורן משתפת אותנו במתכון הבלעדי לחרוסת האלוהית של סבא "מואיז". עליזה מספרת - "אבי "מואיז" עליו השלום היה יהודי קפדן ודייקן, מידי ערב החג היה מכנס את אחיי ואותי לבוש ב"ג'ומה" אותו חלוק בוכרי ססגוני ורקום, מראה ומלמד אותנו את סוד החרוסת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

100 גרם אגוזי מלך

100 גרם אגוזי בונדוק

100 גרם שקדים

100 גרם פקאנים

100 גרם משמשים יבשים

100 גרם שזיפים שחורים מגולענים

100 גרם צימוקים בהירים

100 גרם צמוקים שחורים

100 גרם טבעות תפוח עץ יבשים

100 גרם תמרים מגהול

3 כפות סוכר חום

2 כוסות יין מתוק לקידוש

כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כוס סילאן תמרים

1/2 כפית קינמון טחון

קמצוץ ציפורן טחונה

מעט הל טחון

הוראות הכנה

אגוזי מלך, אגוזי בונדוק, שקדים, פקאנים,משמשים יבשים, שזיפים שחורים מגולענים, צימוקים בהירים, צמוקים שחורים, טבעות תפוח עץ יבשים, תמרים מגהול, 100 גר' מכל סוג טוחנים היטב במטחנה.

מוסיפים לתערובת הטחונה סילאן, סוכר, יין, מיץ תפוזים ותבלינים.

מערבבים בעדינות.

נותנים לנוזלים להספג ומתאפקים חזק לא לזנב מהפינות כי מה ישאר לאורחים?

איזה כיף שכבר פסח! הבית נקי וכולם מחכים למאכלי החג המסורתיים. אם אתם אוהבים את פסח כמונו, אתם בטוח תאהבו את העמודים הבאים:

ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים - בקרו במדור פסח באתר: מתכונים לפסח - כל המתכונים לחג בעמוד אחד

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן