FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

קישואים עגולים ממולאים בבורגול ועדשים

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  , , , , ,

אחת המנות הטעימות והיפות שיש - מתכון לקישואים עגולים ממולאים בתערובת בורגול, עדשים חומות, חמוציות וכל טוב. מנה יפה, טעימה ואפילו טבעונית.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 50 דקות

    25 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • כ-10 מנות

מצרכים למתכון

15-20 קישואים עגולים

למילוי בורגול ועדשים

כוס בורגול דק / עבה

כוס עדשים חומות

בצל קצוץ

מלח פלפל לפי הטעם

חופן חמוציות (לא חובה)

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

חופן צנוברים או אגוזים קלויים (לא חובה)

מעט שמן לטיגון

לרוטב

1 רסק עגבניות קטן

3-4 כפות שמן

תבלינים: כורכום, פלפל שחור, א. מרק בצל, רכז רימונים (אם יש)

הוראות הכנה

את הקישואים חותכים למעלה (שומרים את הראש) ומרוקנים את הקישואים מתוכן.

משרים את הבורגול במשך שעה במים חמים, מסננים מנוזלים.

את העדשים משרים במים במשך 30 דקות, מסננים מנוזלים.

מטגנים בצל קצוץ על מחבת, ברגע שהבצל מזהיב מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.

מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות וצנוברים קלויים, מוסיפים גם פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.

ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול עד הסוף ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.

מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מטגנים רסק עגבניות עם שמן ותבלינים. מערבבים היטב, מוסיפים מים לדילול הרוטב ומסירים מהאש.

שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית.

מכסים את בתנית הקישואים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.

מורידים טמפ' ל-170 מעלות ל חצי שעה נוספת.

מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל למשך 10 דקות צלייה עד שמשחים.

מוציאים מהתנור ומגישים חם.

❤️‍🔥 אולי יעניין אותך...

13 דירוגים וחוות דעת

יפתח

איך מרוקנים את התוכן של הקישואים? יש איזה כלי בשביל זה?

היי מיה,
בהחלט ניתן ואף כדאי להכין מראש.
לילה במקרר יעשה רק טוב לתבשיל 🙂

מיה

נראה נפלא!
האם ניתן להכין מראש?

ליאת

כמה מים צריך להוסיף לרוטב?
נראה מתכון נהדר ואני מאמצת אותו לשבת 🙂

עצמונה

האם ניתן להקפיא את הקישואים הממולאים, להפשיר ולבשל עם הרוטב.

היי הדר,
בהחלט ניתן להכין את המתכון עם קישואים ארוכים.

הדר

אפשר לעשות עם קישואים ארוכים?

דויד כץ

קל להכנה . יוצא המון מילוי, אפשר לחצי כמות או לאכול את המילוי בנפרד כתוספת לכל דבר.

ענבל

מה יכול להחליף את רכז רימונים?

היי מרים, התהליך הוא שונה.
כנסי לכתבה הבאה : איך להכין קינואה
כאן תוכלי לקרוא על אופן הכנה ולקבל מתכונים מתאימים 🙂

מרים

היי נשמע מדליק אך האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?היות ואני רגישה לגולטן

היי נילי, את תוכן הקישואים ניתן להוסיף לקציצות נהדרות, פשטידות, מרק טחון לילדים וכד'..
נסי את המתכון הבא: פשטידות קישואים אישיות

נילי

מה מומלץ לעשות עם התוכן של הקישואים שרוקנו? לשים במרק ירקות?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן