FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות

מתכון לפריקסה אפוי בתנור

על ידי כרמית מ. דהאן  

לחמניות פריקסה לא תמיד חייבות להיות מלאות בשמן. מתכון לפריקסה אפוי בתנור שיוצא לא פחות ממושלם. לחמניות אווריריות וטעימות שניתן למלא בכל טוב.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 50 דקות

    25 דקות

    1 שעה 15 דקות

מצרכים למתכון

לפריקסה אפוי

חצי קילו קמח מנופה

כף שמרים יבשים

כף גדושה סוכר

1/4 כוס שמן זית

ביצה אחת

2 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)

כף מלח

למילוי

מטבוחה או אריסה

תפוח אדמה שלוק

ביצים קשות

טונה

חמוצים

הוראות הכנה

בקערת המיקסר מתחילים ללוש את הקמח השמרים והסוכר.

עוצרים את הלישה, מוסיפים את השמן והביצה - חשוב לשים יחסית בצד ולשמור שלא יבואו במגע עם השמרים.

ממשיכים ללוש את הבצק ומוסיפים מים בהדרגה.

מוסיפים את המלח ולשים עוד קצת. הבצק צריך להיות רך מאד ודביק (ככל שהבצד יהיה רך, כל הלחמניות יהיו אווריריות יותר).

עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה.

לשים שוב, מורידים את האוויר ושוב מתפיחים כרבע שעה.

מחממים תנור ל- 200 מעלות מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים.

מקמחים משטח עבודה בקמח, עובדים עם ידיים מקומחות כי הבצק מאד דביק.

יוצרים לחמניות פריקסה מאורכות אותן מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מכסים את הלחמניות במגבת למשך רבע שעה.

בצלוחית קטנה מערבבים מעט שמן זית ומעט שמן קנולה.

מברישים את הלחמניות בזהירות עם השמן ומכניסים לתנור לכ- עשרים דקות עד חצי שעה

כשהלחמניות מזהיבות יפה מוציאים אותן מהתנור. מצננים כדקה ובעוד הלחמניות חמות מברישים אותן שוב בשמן משני הצדדים (למעלה ולמטה).

מעבירים את הפריקסה האפוי שלנו לרשת ומצננים מעט. חוצים וממלאים בכל טוב.

passover-knaidlach-pic
קניידלך • מתכון למרק קניידלך + 7 טיפים להצלחה
סיימתם עם הניקיונות לפסח? הגיע הזמן ליהנות! המדריך המלא להכנת קניידלך אווריריים ומוצלחים: איך מכינים...
shabbat-parve-casseroles
פשטידה פרווה • 10 פשטידות מומלצות לשבת
כל פשטידה טובה תשתלב באופן מוצלח לצד מנות השבת הקלאסיות שלנו.
best-lettuce-salad-dressing
רוטב לסלט חסה • מתכון לרוטב קליל ומושלם
כולם יודעים שהסוד לסלט מנצח טמון ברוטב וכשהוא מלא בטעמים שמשתלבים נהדר לא צריך יותר מזה.
pasta-sauces
רוטב לפסטה: המתכונים הכי מומלצים מכל הסוגים
אספנו את 8 המתכונים הפופולריים והטובים ביותר לרטבים לפסטה.
baked-zucchini-recipe
קישואים • 11 מתכונים מומלצים ופופולריים
אוסף מתכונים קלים לאוהבי קישואים! הקישואים מהווים בסיס נהדר למנות עיקריות, תוספות, סלטים וראשונות. אוהבים...
bechamel-sauce
רוטב בשמל מוצלח ב-6 צעדים פשוטים
הוא משמש כרוטב לפסטה, ללזניה, ויש אפילו רוטב בשמל פרווה. מדריך להכנת בשמל צרפתי מוצלח בכל פעם.
tofu-salads
סלט טופו אסייתי עם אטריות אורז
רוצים לגוון את הסלט הרגיל? מתכון לסלט אסייתי מעניין עם אטריות אורז, ירקות פריכים, רוטב ג'ינג'ר, סויה...
stewed-cabbage
תבשיל כרוב מאודה ברוטב עגבניות
תבשיל כרוב מאודה ברוטב עגבניות עסיסי שמהווה תוספת נימוחה ומנחמת לכל מנה. מתכון נוסטלגי נהדר לכל דיאטה!
spinachlasagna
4 מתכוני לזניה משפחתיים בקלות
מכינים לזניה לארוחת צהריים או ערב ונהנים ממאפה מנחם ומשפחתי שכולם אוהבים לזלול!
stewed-cabbage
10 מתכונים בריאים ומעניינים לארוחת השבת
קציצות, מרק, סלטים חגיגיים ועוד רעיונות למנות בריאות לארוחת השבת.
quick-matbucha
מטבוחה מהירה וסופר מוצלחת בקלי קלות
היום נשתף במתכון מצוין להכנת מטבוחה מהירה אבל מלאה בטעמים שכל אחד יכול להכין, בישול של בין שעה לשעתיים...
mufleta-pic
איך מכינים מופלטה מרוקאית • מתכון מנצח (כולל תמונות)
המדריך המלא להכנת מופלטה מרוקאית למימונה או סתם כך. אתי בן-שמעון עם תמונות, צעד-צעד, להכנת מופלטות מושלמות.
antipasti
אנטיפסטי בתנור • מתכון לירקות אפויים ופריכים
מתכון לאנטיספטי נהדר לנשנוש, כמתאבן, כתוספת למנה, בתוך כריך או בסלט.
persian-rice
אורז פרסי • איך מכינים + מתכונים מיוחדים
האורז הקלאסי שנפגוש כמעט בכל מטבח הוא האורז הפרסי. סוג מיוחד הגדל בשדות ומתאפיין בניחוחותיו המיוחדים.
cooked-rice
אורז בסמטי: מתכון מושלם + 3 מתכונים לשדרוג האורז הרגיל
איך מכינים אורז בסמטי בדרך הנכונה? מתכון לאורז בסמטי מנצח!
Szechuan Beef
בשר סצ'ואן • נתחי בקר בסגנון אסייתי
מתכון לבשר סצ'ואן - מנת בשר בקר מוקפץ ומבושל בקדירת ירקות. מנה נפלאה וסופר פופולרית במסעדות האסייתיות...
tofu-salads
סלט טופו • 3 סלטים טעימים ובריאים עם טופו
כך תכינו סלט טופו מושלם ובקלות - קבלו 3 מתכונים מומלצים וטעימים בטירוף! שלבו את אחד הסלטים הבאים בתפריט...
Lemon-jam
מתכון: ריבת לימון ביתית מ-3 מצרכים בלבד
ריבת לימון קלילה, מרעננת וריחנית שמכינים משלושה מרכיבים פשוטים. הריבה נפלאה למריחה על לחם חם או כתוספת...
simple-cheese-bourekas
בורקס גבינה ביתי ב-10 דקות עבודה
עם המתכון הזה תוכלו להפתיע את המשפחה בשבת בבוקר עם בורקס גבינה ביתי שהכנתם לבד לגמרי, והכי כיף שההכנה...
vegetable-toppings-for-rice
5 תוספות שהולכות הכי טוב עם אורז
הכנו לכם אוסף מתכונים שימושי במיוחד עם רעיונות לתוספות ירקות שישדרגו לכם את האורז. מתאים לצהריים וגם...

13 דירוגים וחוות דעת

אביטל ילוז

מושלםםםם

Od

מתכון מושלם תודה יקירה

מוריה

מעולהה!!!!!!! טעים ומוצלח!!!!! פעם ראשונה שיוצא טוב. לדעתי כדאי להבריש ביצה לפני שמכניסים לתנור. לי בכל אופן היה קצת חסר צבע.

פנינית קרחיל

היי שאלה ,
איזה ממרחים / מליות מתאימות לפריקסה האפוי?
יצא לי מצוין .

יוכי

מתכון מעולה. הכפלתי את הכמות ויצאו כ20 לחמניות. טעים ובריא יותר מטיגון

מיכל

כמה לחמניות בערך יוצא מחצי קילו? וכמה כוסות זה חצי קילו?

לינוי

מעולה טעים מאוד תודה רבה, מזמן חיפשתי מתכון לפריקסה אפוי

חיה

טעים מאוד!

אורלי

2 שאלות…עשיתי את זה יצא טעים אך קצת מתפרק ודבר שני מישהו יכול להסביר לי איך מטפיחים?
תודה 🙂

דינה שאמי

מצוין כי לא צריך לטגן

נוית

מתכון מנצח ומדהים! אין הרגשה כלל שזה לא מטוגן.. קסם של מתכון

היי אלומה,
במידה ולא מצוין גודל כוס ספציפי יש להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית.

אלומה

שאלה,
האם הכוס החד פעמית היא של שתיה קרה או חמה? ( בלחמניות שום ציינתם איזה סוג).
תודה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן