מתכון כרובית בטחינה • כרובית פריכה ברוטב טחינה מדהים

על ידי שף בני בן-דוד  , , , , , , ,

מנה ראשונה מפנקת במיוחד לארוחה בשרית או חלבית - פרחי כרובית מטוגנים בטחינה ועשבי תיבול. מתאים גם לצמחוניים וטבעוניים. את המתכון הזה לכרובית בטחינה אתם הולכים בכל ארוחת שבת, באחריות!

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 15 דקות

    10 דקות

    25 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לכרובית

1 כרובית שלמה

קערת מים גדולה

כף חומץ

שמן לטיגון עמוק

מלח גס

לטחינה

1 כוס טחינה

1 כוס מים קרים

מיץ מלימון שלם

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה

חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

הכנת כרובית

תחילה נפרק את הכרובית לפרחים ונשרה בקערת מים עם חומץ כ-20 דקות.

נייבש את פרחי הכרובית בעזרת מגבות נייר ונטגן בשמן עמוק עד להזהבה, נוציא לנייר סופג.

הכנת טחינה

במעבד מזון או בעזרת מטרפה נערבב היטב את כל מצרכי הטחינה, נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם.

הגשת כרובית בטחינה

נסדר את פרחי הכרובית בערימה.

נזלף הרבה טחינה ונפזר פטרוזיליה קצוצה.

שיהיה בתאבון 🙂

*למנת כרובית בטחינה בגרסה בריאה יותר - ניתן להרתיח את הכרובית עד לריכוך ולאפות בתנור על מצב גריל למספר דקות. נסו גם: מתכון לכרובית שלמה בתנור


אנחנו כל-כך אוהבים טחינה והיא מתאימה להמון מנות מלבד כרובית

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00