
מתכון בסיסי לקציצות דגים ברוטב
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון דגים, קציצות
קציצות דגים קלות להכנה ברוטב טעים. מתכון ביתי ובסיסי שכל אחד יכול להכין. ניתן לשנות תבלינים לפי הטעם. דגים מומלצים לקציצות: דניס, אמנון, קרפיון, טונה ועוד..
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
-
40 דקות
45 דקות
1 שעה 25 דקות
- 4-6 מנות
הוראות הכנה
את פרוסות הדג משרים במים עם לימון כחצי שעה, מחליפים את המים לאחר רבע שעה.
במעבד מזון טוחנים פטרוזיליה, כוסברה, שום, בצל, פלפל חריף ואיזה דג שאוהבים.
מתבלים בכורכום, קמצוץ כמון, פפריקה ומלח.
מוסיפים ביצה ופירורי לחם, מערבבים הכל ונותנים לנוח קצת.
בסיר שטוח שמים קצת שמן, שום כתוש, כפית רסק עגבניות, כורכום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, קמצוץ כמון ומלח ומטגנים דקה.
מפזרים כוסברה קצוצה ומסדרים את הקציצות מעל.
מוסיפים מים בזהירות לא לפרק את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב סמיך ולא מיימי.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת

04/08/2015
הכנתי את הקציצות עם דג טונה טרי.
בשלב הטיגון של הקציצות שימו לב לערבב את התבלינים עם השמן ורסק העגבניות על אש קטנה שלא ישרף, כמו שקרה לי בפעם הראשונה.
אני הוספתי שתי כפיות סילאן.
הגשתי לילדות בפיתה עם סלט קצוץ וטחינה מעל.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!