FoodisGood

חיפוש

מתכון בסיסי לקציצות דגים ברוטב

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

קציצות דגים קלות להכנה ברוטב טעים. מתכון ביתי ובסיסי שכל אחד יכול להכין. ניתן לשנות תבלינים לפי הטעם. דגים מומלצים לקציצות: דניס, אמנון, קרפיון, טונה ועוד..

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 40 דקות

    45 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 4-6 מנות

מצרכים למתכון

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

2-3 שיני שום

1 בצל

1 פלפל חריף

6 פרוסות דג שאוהבים

3 כפות פירורי לחם

תבלינים: כורכום, קמצוץ כמון, פפריקה ומלח

ביצה

לרוטב

שמן

3-4 שיני שום כתוש

כפית רסק עגבניות

כורכום

פפיקה חריפה בנדיבות

פפריקה מתוקה

קמצוץ כמון

מלח

1/2 צרור כוסברה קצוצה

מים רותחים

הוראות הכנה

את פרוסות הדג משרים במים עם לימון כחצי שעה, מחליפים את המים לאחר רבע שעה.

במעבד מזון טוחנים פטרוזיליה, כוסברה, שום, בצל, פלפל חריף ואיזה דג שאוהבים.

מתבלים בכורכום, קמצוץ כמון, פפריקה ומלח.

מוסיפים ביצה ופירורי לחם, מערבבים הכל ונותנים לנוח קצת.

בסיר שטוח שמים קצת שמן, שום כתוש, כפית רסק עגבניות, כורכום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, קמצוץ כמון ומלח ומטגנים דקה.

מפזרים כוסברה קצוצה ומסדרים את הקציצות מעל.

מוסיפים מים בזהירות לא לפרק את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב סמיך ולא מיימי.

1 דירוגים וחוות דעת

הכנתי את הקציצות עם דג טונה טרי.
בשלב הטיגון של הקציצות שימו לב לערבב את התבלינים עם השמן ורסק העגבניות על אש קטנה שלא ישרף, כמו שקרה לי בפעם הראשונה.
אני הוספתי שתי כפיות סילאן.
הגשתי לילדות בפיתה עם סלט קצוץ וטחינה מעל.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן