
מתכון בסיסי לקציצות דגים ברוטב
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון דגים, קציצות
קציצות דגים קלות להכנה ברוטב טעים. מתכון ביתי ובסיסי שכל אחד יכול להכין. ניתן לשנות תבלינים לפי הטעם. דגים מומלצים לקציצות: דניס, אמנון, קרפיון, טונה ועוד..
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
40 דקות
45 דקות
1 שעה 25 דקות
- 4-6 מנות
מצרכים למתכון
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
2-3 שיני שום
1 בצל
1 פלפל חריף
6 פרוסות דג שאוהבים
3 כפות פירורי לחם
תבלינים: כורכום, קמצוץ כמון, פפריקה ומלח
ביצה
לרוטב
שמן
3-4 שיני שום כתוש
כפית רסק עגבניות
כורכום
פפיקה חריפה בנדיבות
פפריקה מתוקה
קמצוץ כמון
מלח
1/2 צרור כוסברה קצוצה
מים רותחים
הוראות הכנה
את פרוסות הדג משרים במים עם לימון כחצי שעה, מחליפים את המים לאחר רבע שעה.
במעבד מזון טוחנים פטרוזיליה, כוסברה, שום, בצל, פלפל חריף ואיזה דג שאוהבים.
מתבלים בכורכום, קמצוץ כמון, פפריקה ומלח.
מוסיפים ביצה ופירורי לחם, מערבבים הכל ונותנים לנוח קצת.
בסיר שטוח שמים קצת שמן, שום כתוש, כפית רסק עגבניות, כורכום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, קמצוץ כמון ומלח ומטגנים דקה.
מפזרים כוסברה קצוצה ומסדרים את הקציצות מעל.
מוסיפים מים בזהירות לא לפרק את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב סמיך ולא מיימי.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
הכנתי את הקציצות עם דג טונה טרי.
בשלב הטיגון של הקציצות שימו לב לערבב את התבלינים עם השמן ורסק העגבניות על אש קטנה שלא ישרף, כמו שקרה לי בפעם הראשונה.
אני הוספתי שתי כפיות סילאן.
הגשתי לילדות בפיתה עם סלט קצוץ וטחינה מעל.