
מתכון לאקליירים מבצק רבוך עם שוקולד לבן
על ידי MisterCupcake קינוחים
עונת הדובדבנים הגיעה, בואו להכין אקליירים מושלמים שפותחים לנו את הקיץ. אקלייר צרפתי בקישוט של שוקולד לבן שיעשיר את הטעם :)
- זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 15 דקות
1 שעה 30 דקות
45 דקות
2 שעות 15 דקות
- 15 אקליירים
מצרכים למתכון
בצק רבוך:
250 גרם חלב (כוס ורבע)
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
140 גרם קמח (כוס)
4 ביצים מעורבבות בקערה
מילוי:
250 גרם שוקולד לבן
250 גרם שמנת מתוקה
40 גרם אינסטנג פודינג (חצי שקית)
100 גרם דובדבנים
לקישוט מעל (לא חובה, אבל מוסיף)
100 גרם שוקולד לבן
70 גרם חמאה + 50 גרם חמאה
50 גרם סוכר (רבע כוס)
50 גרם קמח
כפית קינמון
הוראות הכנה
מחממים תנור ל200 מעלות
מתחילים מהבצק הרבוך:
לסיר קטן מכניסים את החלב, החמאה, מלח וסוכר, ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
לאחר שכל החמאה נמסה, מעלים לאש גבוהה ומחכים לרתיחה של החלב
מורידים מהאש, שופכים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים עם כף עץ. בהתחלה זה יראה מוזר אבל תוך 10 שניות של ערבוב, הכל יתאחד לבצק אחיד
במידה ורואים נקודות לבנות בתוך הבצק (שזה הקמח שלנו בעצם), מחזירים את הסיר לאש לחצי דקה, אבל לא מעבר לכך
מעבירים את הבצק לקערה גדולה ו"פותחים" אותו בעזרת לקקן - מצמידים אותו לקצוות הקערה, ומחזירים חזרה לכדורון. המטרה שלנו כאן היא לקרר את הבצק לפני הכנסת הביצים (כדי לא ליצור בצק חביתה). חוזרים על הפעולה בערך 4-5 פעמים, עד שהבצק חמים, אבל כבר לא רותח
מכניסים כמות קטנה מהביצים ומערבבים בעזרת הלקקן. הבצק יתפרק ויראה זוועה - לא להלחץ! ככה זה אמור להיות, תמשיכו לערבב והבצק יתחיל להתאחד.
בשלב שהוא מתחיל לחזור לעצמו - מוסיפים עוד כמות קטנה מהביצים וממשיכים לערבב. הבצק יתפרק, ויתאחד. חוזרים על הפעולה עד לסיום כמות הביצים.
בשלב הבא נעביר את הבצק שלנו לשק זילוף עם צנתר משונן, ונזלף פסים ישרים ואחידים בגודלם על גבי נייר אפייה. שמרו על מרווחים גדולים בין פס אחד לשני - בין 6-8 בתבנית אחת, האקליירים שלנו יתפחו הרבה מעבר למה שנדמה לכם והם צריכים לא לגעת אחד בשני כשהם מגיעים לגודל המלא שלהם.
אם השפיץ התחתון של האקליירים בולט מדי - הרטיבו את האצבע והשטיחו אותו בעדינות.
אופים למשך 12 דקות, לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל170 מעלות, תוקעים כף עץ בדלת התנור (כדי לשמור עליה מעט פתוחה ולתת לאדים לצאת) וממשיכים לאפות עוד 12-15 דקות, עד שהאקליירים שלנו מקבלים צבע חום עמוק.
מצננים לחלוטין על רשת
ממשיכים במילוי:
מחממים את השוקולד הלבן במיקרו בפולסים של חצי דקה בכל פעם - חשוב (מאוד) לערבב את השוקולד בין כל הכנסה למיקרו, כדי לא לשרוף אותו. ברגע שהוא נמס לחלוטין, משאירים אותו בצד להתקרר מעט.
בינתיים - במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את השמנת והאינסטנט פודינג יחד עד לקבלת קצפת יציבה. למי שאין מיקסר יכול להקציף את השמנת בקערה גדולה יחד עם מטרפה.
מגלענים את הדובדבנים (למי שיש מגלענת בבית - אני מקנא, אני הייתי צריך לחתוך אחד אחד ולהוציא את הגלעין) ומרסקים אותם באמצעות מזלג / מעבד מזון
מקפלים את הקצפת, הדובדבנים והשוקולד הלבן ביחד באמצעות לקקן
מעבירים את הקצפת הורדרדה שיצרנו (והטעימה! ראו הוזהרתם מליקוקי יתר של הקצפת!) לשק זילוף עם צנתר חלק עגול. בעזרת סכין קטנה עושים 2 חורים בתחתית כל אקלייר ומזלפים לתוך כל חור כמות נחמדה של הקצפת. אתם תרגישו (ותראו) את האקליירים מתמלאים בכל לחיצה, זה מחזה מדהים :)
מסיימים בקישוט מעל
מכינים קראמבל: מערבבים יחד קינמון, 50 גרם חמאה, 50 גרם קמח ו-50 גרם סוכר לתערובת פירורית, משטיחים על נייר אפייה ואופים ב170 מעלות למשך 10 דקות. מצננים לחלוטין לפני שנוגעים בקראמבל.
מחממים שוקולד לבן עם 70 גרם חמאה להמסה - על בן מארי או בפולסים של חצי דקה במיקרו. חשוב לערבב כל הזמן כדי שהשוקולד לא ישרף
טובלים את החלק העליון של כל אקלייר בשוקולד הלבן ומקשטים מעל בפירורי קראמבל אפוי
בתיאבון!
תמונות שיעזרו לכם להכין את הקינוח, נמצאים בקישור הבא:
https://www.mistercupcake.net/cherry_white_chocolate_eclair/
בתיאבון!! :)

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!