לביבות כרובית מושלמות (מתכון קלאסי מנצח)
על ידי Linda's Home Made קציצות
מתכון קל, מהיר וטעים במיוחד ללביבות כרובית שילדים ומבוגרים אוהבים. לביבות נהדרות לארוחת צהריים או ערב צמחונית וטעימה. קל להכין, כיף לאכול! ניתן להכין לביבות כרובית אפויות או מטוגנות.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
20 דקות
25 דקות
45 דקות
- 15-20 לביבות כרובית
מצרכים למתכון
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים (או 500 גרם כרובית קפואה)
1/2 כוס קמח או פירורי לחם
1 ביצה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 שן שום כתושה
חופן ירק שאוהבים - פטרוזיליה / כוסברה קצוץ דק דק
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
את הכרובית שוטפים היטב תחת ברז או מפשירים את הכרובית הקפואה.
מפוררים את הכרובית הטרייה לפירורים דקים כמו פתיתים (אפשר במעבד מזון או ע"י גירוד הכרובית).
מערבבים בקערה גדולה פירורי כרובית עם קמח, ביצה אבקת אפייה, שום ותבלינים.
לטיגון: מחממים שכבת שמן נדיבה במחבת ומטגנים את הלביבות (1 כף גדושה לכל לביבה) עד שהן מזהיבות מכל צד. * הטיגון ייעשה על להבה בינונית ולא גבוהה מידי. מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חמות!
לאפייה: מסדרים את הלביבות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מרססים בנדיבות בספריי שמן מעל ללביבות ואופים על 190 מעלות עד להזהבה (בערך 30 דק'), הופכים ואופים עד להזהבה מצד שני (בערך 10 דק').
- שימו ❤️ המתכון מופיע באוסף: 20+ מתכוני לביבות מנצחים
טיפים, שינויים ושדרוגים ללביבות כרובית:
החוק הראשון בלביבות - מה שלא אוהבים בהחלט אפשר לוותר. אם אתם לא אוהבים שום או ירק, או את אחד מהתבלינים - פשוט ותרו עליו.
החוק השני - ניתן להוסיף כמעט כל מה שאוהבים! גבינות מגורדות בכמות של כ1/4 כוס, תבלינים שאוהבים, ירק טרי שאוהבים (כמו שמיר למשל).
לאחסון לביבות כרובית יש לתת להן להגיע לטמפרטורת החדר ואז לעטוף את הצלחת בנייר כסף ולאחסון במקרר, לחימום מחדש ניתן לחמם בתנור על 180 מעלות. לא ניתן להקפיא את הלביבות.
עוד מנות כרובית טעימות
אם אתם חסידים של כרובית, אל תפספסו את אוסף המתכונים המושלם הזה >> מתכוני כרובית מומלצים
3 דירוגים וחוות דעת
טיפ חשוב
הטיפ של לשים במקרר לחצי שעה, עשה את ההבדל. ניסיתי בערב כמה פעמים להכין לביבות כרובית והן תמיד היו מתפרקות.
לא לוותר על השלב הזה :)
ואולי להוסיף גם בצל מטוגן
אני
יצא חסר טעם :( כדי שיהיה טעים צריך להוסיף כמה מרכיבים (פטרוזיליה, בצל, שום וכו') ואז זמן ההכנה מוכפל
ליזי קופרמן
מתכון קליל פשוט וטעים להפליא….