עוגת שכבות שוקולד חגיגית ללא גלוטן
על ידי MisterCupcake מתכונים ללא גלוטן, עוגות
מי ידע שעוגת שכבות שוקולד יכולה להיות בלי קמח ועדיין טעימה כל כך? :) מתכון לעוגת שכבות שוקולד ללא קמח כלל. עוגה חגיגית ומרשימה שמתאימה מאוד ליום הולדת לרגישים לגלוטן ולא רק.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
1 שעה
25 דקות
1 שעה 25 דקות
- תבנית 24
מצרכים למתכון
לעוגה:
400 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
30 מ"ל תמצית קפה (רבע כוס)
2 כפות תמצית שקדים (לא חובה)
12 ביצים מופרדות – לחלמון וחלבון
כוס סוכר
לציפוי:
375 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי שקית)
הוראות הכנה
מחממים תנור ל170
מתחילים מהמסת השוקולד – בקערה חסינת חום ממיסים יחד את השוקולד והשמנת מעל סיר עם מים רותחים (בעצם יוצרים גנאש שוקולד). מערבבים כל הזמן עד ליצירת מסה אחידה.
דרך נוספת היא להמיס את השוקולד והשמנת יחד בקערה המתאימה למיקרוגל – מכניסים לפולסים של חצי דקה ומערבבים היטב לאחר כל פעם עד שהכל מתאחד.
ברגע שהגנאש מוכן – מורידים מהאש (או מוציאים מהמיקרו) ומערבבים פנימה את תמצית הקפה ותצמית השקדים
במידה ואין תמצית קפה- ממיסים יחד כפית נס קפה עם רבע כוס מים חמים ומערבבים.
משאירים מחוץ למקרר את הגנאש שיגיע לטמפ' החדר.
בינתיים במיקסר מתחילים להקציף את החלבונים (הלבן) עם חצי כוס סוכר, עד לקבלת קציפה יציבה ולבנה. זה אמור לקחת באיזור ה5-7 דקות, תלוי במיקסר.
לאחר מכן (מעבירים את הקציפת חלבונים לקערה אחרת, מנקים את קערת המיקסר במידה ויש לכם רק קערה אחת כמוני ואז ) מקציפים את החלבונים (הצהוב) יחד עם החצי השני של כוס הסוכר, עד לקבלת קציפה צהובה-בהירה גבוהה.
מקפלים את השוקולד לתוך קציפת החלמונים בתנועות קיפול רחבות
לאחר שהשוקולד והחלמונים התאחדו להם – מקפלים פנימה את קציפת החלבונים בתנועות קיפול רחבות. גם אם לא כל החלבונים הוטמעו, ועדיין רואים קצף לבן -זה בסדר, זה ישרוד את האפייה
מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות 24 ס"מ משומנות ומכניסים לתנור לחצי שעה, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לטמפ' החדר. מרכז העוגה יצנח וזה בסדר.
בעזרת סכין – מיישרים את החלק העליון של העוגה – מורידים את הקצוות הגבוהים יותר של העוגה. לא לזרוק אותם! תכף נשתמש בהם :)
מקציפים את השמנת (מיכל וחצי) במיקסר עם וו גיטרה, ואחרי שמתחיל להווצר קצף (נראה כמו קצף גילוח) – מוסיפים אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
הרכבת העוגה
מכסים את אחת העוגות בשכבה נראה של קצפת, ועליה מניחים את השכבה השניה
מכסים את השכבה השניה ואת הצדדים של העוגה בשכבה אחידה של קצפת
זוכרים את החלקים של העוגה שהורדנו כשיישרנו את העוגה? מפוררים אותם ומפזרים אותם מסביב לעוגה בחלק התחתון, ואם נשאר – אז גם מעל העוגה
אם נשאר עוד קצפת, אפשר להעביר לשף זילוף וליצור תלוליות קטנטות מסביב ומעל העוגה
והנה לכם עוגה מדהימה, שתפתיע את האורחים שלהם בטעם ובנראות! :)
לעוד תמונות, ומתכונים טעימים, מוזמנים להכנס לאתר של מיסטר קאפקייק בקישור:
https://www.mistercupcake.net/gf_chocolate_cake/
בתיאבון!