עוגת פיסטוק וקרם מסקרפונה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

טורט פיסטוקים נהדרת וממכרת שמקשטים עם קרם מסקרפונה עשיר. עוגה מרשימה מאוד לאירוח.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 30 דקות

    35 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • תבנית 24/26

מצרכים למתכון

1.5 כוסות קמח לבן מנופה

כפית א. אפייה

3/4 כוס סוכר

טיפה אחת! תמצית מי זהר

1/2 כוס חלב

4 ביצים

1/2 כוס שמן

למחית פיסטוקים

150 גר' פיסטוק טחונים

35 מ"ל שמן

לקרם מסקרפונה

125 גר גבינת מסקרפונה

135 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

לקישוט

פיסטוקים קצוצים גס

אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת העוגה

בקערה אחת נערבב יחדיו את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה וסוכר.

בקערה קטנה נפרדת נערבב את הפיסטוקים הטחונים עם השמן ליצירת מחית.

בקערה שלישית נערבב יחדיו את החומרים הרטובים: חלב, ביצים, שמן, מי זוהר ומחית פיסטוקים.

נאחד בין 2 הקערות ע"י העברת תכולת היבשים לרטובים בהדרגה ותוך כדי ערבוב טוב.

ניצוק את בלילת העוגה לתבנית 26/24 משומנת קלות ונאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות.

הכנת קרם מסקרפונה

במיקסר נקציף שמנת מתוקה לקציפה עדינה ונעביר לקערה.

בנפרד נקציף גבינה עם סוכר עד לקבלת מרקם אוורירי.

נקפל את הקצפת לתוך הגבינה ונעביר את קרם לשקית זילוף.

כשהעוגה מתקררת נקשט אותה עם קרם המסקרפונה בעזרת שקית זילוף, נפזר פיסטוקים ואבקת סוכר ונגיש.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00