פלאו בג’יג’י – אורז עם עגבניות ועוף עיראקי

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , , ,

את המעדן הזה אתם תכינו פעם אחר פעם! מתכון לפלאו בג'יג'י - אורז אדום עיראקי שמתבשל במיצי העו; והופך לח, טעים וממכר במיוחד.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 25 דקות

    1 שעה 5 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 6 סועדים

מצרכים למתכון

3 כרעיים עוף מפורקות (אפשר להשתמש גם בשוקיים)

1 בצל קצוץ דק

3 עגבניות חתוכות לקוביות

3 כוסות אורז פרסי שטוף

5 כוסות מים רותחים

רבע כוס שמן

כף רסק עגבניות

תבלינים

1/2 כף מלח

כפית פלפל שחור

חצי כף שטוחה פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

חצי כפית אגוז מוסקט

הוראות הכנה

בקערה גדולה נניח את האורז ולו נוסיף תבלינים ונרסק עגבניות.

נערבב היטב עד שהאורז מתכסה בתבלינים והופך אדום, נניח בצד.

בסיר רחב ונטגן בצל וקוביות עגבניות יחד עם חלקי העוף, טיגון של 8 דקות במהלכו נהפוך את העוף לצריבה מכל הצדדים עד להזהבה.

כעת נוסיף לסיר את האורז יחד עם המים ונערבב היטב.

נביא לרתיחה ונכסה במכסה המתאים לסיר.

נבשל את הפלאו בגי'ג'י חצי שעה על להבה גבוהה, חשוב לבחור סיר טוב כדי למנוע את הידבקות האורז.

לאחר חצי שעה ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל עוד 20 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

זהו הפלאו בג'יג'י מוכן והוא טעים מאי פעם! מומלץ לאכול חם חם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00