גראטן תפוחי אדמה פרווה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , ,

הגראטן הוא מאפה תפוחי אדמה פשוט וטעים. הפעם - מתכון לגראטן תפוחי אדמה בגרסת פרווה. אם אתם רוצים לשדרג את תפוחי האדמה שלכם, הגראטן הוא המתכון בשבילכם.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה 30 דקות

    1 שעה 45 דקות

  • 6-8 מנות

מצרכים למתכון

9 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושטופים היטב.

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה ( אין צורך להיבהל מהשמן)

1/4 כוס מים חמים

4 גבעולי שמיר קצוצים גס

1/2 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית כורכום

מעט פלפל שחור

כפית וחצי מלח

1/2 כפית אבקת מרק בצל

הוראות הכנה

נחמם תנור ל-200 מעלות.

את תפוחי האדמה הנקיים נחתוך דק דק.

נסדר את פלחי תפוחי האדמה בקערה שמתאימה לתנור.

בקערה נפרדת נערבב היטב את שאחר חומרי הגראטן.

ניצוק את הרוטב שלנו על גבי פלחי תפוחי האדמה באופן אחיד.

נכניס את הגראטן לתנור חם במצב טורבו ונאפה במשך חצי שעה, עד שמתקבת גוון זהוב למעלה.

נוציא את התבנית מהתנור, נכסה בנייר כסף, ננמיך ל-180 מעלות (מצב אפייה) ונחזיר לתנור למשך שעה.

בהצלחה ובאהבה..

שתפו את המתכון >>

7 דירוגים וחוות דעת

איילת 🙂

19/06/2019

עשיתי עם סלט חי בצד ורוטב של שמנת עם שום, יצא מעולה!

יפית

05/08/2016

יצא טעים מאד. פעם הבאה הייתי שמה קצת פחות שמן. יישר כוח!

foodisgood

01/02/2016

היי שרון,
בהחלט ניתן להחליף את שמן הזית בשמן קנולה.

שרון

28/01/2016

היי 🙂 האם אפשר לוותר על שמן הזית ובמקום לשים כוס אחת של שמן קנולה ?
אשמח אם תעני לי במהירות .:)

ג.

08/12/2015

טיפ :
המקל מאד ביצירת הדפים בתפוח-האדמה ללא חיתוך עד סופו,

את התפוח (אפשר להשאירו בקליפתו) חותכים לאורכו לשני חצאים,
מניחים שיפוד מעץ או כך מעץ, ליד התפוח ובצמוד לו,
ואז בתנועות חיתוך עושים את הדפים, כאשר השיפוד מונע מהסכין לחתוך את התפוח עד תחתיתו.

את התפוחים החתוכים אני מניח בקערה מכוסים במים, עד לסיום חיתוך כל התפוחים.
בסיום חיתוכים מנקז את המים מהקערה, ומערבב בה שמן-זית ותבלינים (כמון/ כורכום וכו’),
ואת כל התפוחים אני מצפה בתערובת.

אופה בתנור

מאיה

02/11/2015

נראה טוב ממש!
שעה וחצי בתנור בחום כזה גבוה לא יהפוך את התפו”א לפירה??

חני אפשטיין

16/09/2015

עשיתי את המתכון של התפוחי אדמה, יצא טעים ברמות! לא נשאר זכר.. פעם ראשונה שאני לא זורקת את התפוחי אדמה, תודה ענקית!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00