לחם ספירלה שחור לבן

על ידי ליאת קאדר  

רוצים להפתיע את המשפחה עם לחם מיוחד לשבת? מתכון מעולה ללחם ספירלה צבעוני מתקתק.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • תבנית אינגליש קייק

מצרכים למתכון

לבצק לבן

2 כוסות קמח לבן מנופה

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית שמן

קצת פחות מכוס מים פושרים (לפי הצורך)

לבצק שוקולד כהה

כוס קמח שיפון מלא

1/2 כוס קמח לבן מנופה

כפית גדושה סוכר

כפית שטוחה מלח

כפית שמרים יבשים

כפית גדושה קקאו

כפית שמן

ככוס מים פושרים (לפי הצורך)

הוראות הכנה

בתחתית תנור נמקם קערת נירוסטה עם מים רותחים (מבלי להפעיל את התנור)

בקערת המיקסר נעבד את מצרכי הבצק הלבן עד ליצירת בצק חלק ולא דביק (פחות מכוס מים).

נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה ונכניס לתנור לתפיחה של כ-70 דקות.

בקערת המיקסר נעבד את כל מצרכי הבצק הכהה עד ליצירת בצק גמיש, חלק ולא דביק.

נעביר גם את הבצק הכהה לקערה משומנת ונכניס לתפיחה בתנור.

לאחר התפחה נלוש את 2 הבצקים להוצאת האוויר.

נרדד את 2 הבצקים למלבנים גדולים באותו הגודל.

נניח את המלבן הכהה על גבי המלבן הבהיר ונגלגל כמו רולדה.

נעביר את הלחם שלנו, כאשר קו התפר כלפי מטה, לנייר אפייה וביחד בתוך תבנית אינגליש קייק.

בעזרת סכין חדה ניצור כמה חתכים בחלקו העליון של הלחם, נכסה ונתפיח את הלחם עוד כ-70 דקות.

נאפה את הלחם בתנור חם על 210 מעלות טורבו ובו נמקם תבנית קטנה עם מים רותחים.

לאחר 10 דקות אפייה, ננמיך את החום ל-190 מעלות ונמשיך לאפות עד להשחמת הלחם.

נצנן על רשת ונפרוס לפרוסות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00