עוגיות בצורת פרסה עם נגיעות שוקולד

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

מתכון קל לעוגיות פרסה פרווה בטעם חמאה ווניל עם נגיעות שוקולד, עוגיות מענגות לקראת בואו של החורף. כוס תה זה כל מה שאתם צריכים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 15 דקות

    10 דקות

    25 דקות

  • כ- 40 עוגיות

מצרכים למתכון

לעוגיות

250 גרם מחמאה רכה

3/4 כוס סוכר

1 כוס קורנפלור

3 ביצים

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

3-4 כוסות קמח

לנגיעות שוקולד

שוקולד מריר מומס

1 כפית שמן רגיל

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה נקציף מחמאה עד למרקם חלק.

נוסיף סוכר ונקציף שוב למרקם חלק.

נוסיף קורנפלור ונמשיך להקציף עד למרקם חלק.

נוסיף ביצים ונקציף לבלילה חלקה.

נוסיף למיקסר וניל ואבקת אפיה ונקציף לבלילה ללא גושים.

בסוף נוסיף את הקמח בהדרגה, נתחיל ב-3 כוסות בלבד ונוסיף רק במידת הצורך עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.

נאסוף לכדור בצק, נעטוף ונכניס לקירור במקרר לכשעה.

נרדד את הבצק על משטח מקומח, ניצור כדורים קטנים, כל כדור נגלגל לנחש ונניח בצורת פרסה U על תבנית מרופדת בנייר אפייה. למי שיש תבנית עוגיות בצורת פרסה, נקרוץ עוגיות בעזרת התבנית.

נאפה את העוגיות בתנור חם על 200 מעלות כ-12 דקות, רק עד שהעוגיות משחימות מעט בצדדים ולא יותר. נצנן את העוגיות לפני הציפוי.

נשבור את השוקולד לקוביות לתוך קערה חסינת חום, נוסיף שמן ונמיס יחדיו במיקרוגל בפולסים קצרים, נערבב היטב ונזלף מעל לעוגיות המוכנות בעזרת כפית. נשהה בטמפרטורת החדר עד להתייצבות השוקולד ונטרוף.

יש לאחסן בצנצנת אטומה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00