Print Options:

גיטוב – מאפה קווקזי במילוי ירק

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time15 minsTotal Time35 mins

המתכון של ליה חודיינטוב לגיטוב - המאפה הקווקזי הכי טעים שיש! את בצק הגיטוב מכינים מ-3 מצרכים בסיסיים בלבד וממלאים בירק / בשר / גבינות או כל מה שאוהבים.

לבצק:
 1/2 קילו קמח
 500 מ"ל מים
 3-4 כפיות שטוחות מלח
 חמאה למריחה (לא חובה)
למילוי ירק
 צרור כוסברה
 צרור שמיר
 חבילה גדולה של בצל ירוק
 צרור פטרוזיליה
 חבילת תרד
 100 גר' בולגרית (לא חובה)
 בצל גדול קצוץ
 מלח ופלפל לפי הטעם
מתחילים בהכנת המילוי
1

את הירק נקצוץ דק דק, מלבד התרד אותו נקצוץ גס יותר, נערבב את כל הירק בקערה מלבד הבצל הירוק.

2

על מחבת רחבה נטגן במעט חמאה את הבצל הירוק עד לריכוך, נעביר את הבצל הירוק לקערת הירק ונטגן את הבצל הרגיל גם כן עד לריכוך, נעביר גם אותו לקערת הירק.

3

נוסיף לקערת הירק גם גבינה (לא חובה), מלח ופלפל, נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם.

מכינים את הגיטוב
4

לקערה גדולה ננפה קמח, נוסיף מלח ומים בהדרגה, תוך כדי לישה ונמשיך עם המים רק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. נכסה את קערת הבצק ונניח לרבע שעה. נלוש שנית נכסה ונניח לרבע שעה נוספת.

5

נחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג. כל כדור נרדד לעיגול גדול ודק.

6

על חצי העיגול נניח כמות יפה של מילוי, שתכסה בשכבה אחידה חצי מהעיגול, נשאיר את שולי הבצק חשופים ללא מילוי.

7

נכסה עם החלק השני מעל למילוי ונהדק שוליים עם מזלג.

8

נטגן על מחבת חמה ללא שמן, כ-3 דקות מכל צד.

9

נוציא את הגיטובים לצלחת הגשה, נמרח בחמאה ונגיש חמים.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

דילוג לתוכן