Print Options:

עוף בלימון בתנור • מעדן אמיתי

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time1 hr 45 minsTotal Time1 hr 55 mins

מתכון לעוף בלימון עם שום וטימין. מנה מעולה לארוחת צהריים וגם לשבת. עוף צלוי בתנור במרינדת לימון ושום נהדרת ומלאה בטעמים. ניתן להכין עם כל חלקי העוף (כולל חזה עוף).

 10 שוקי עוף / 7 כרעיים / תערובת חלקי עוף
 כף שמן זית
 2 כפות מיץ לימון טרי
 3 שיני שום כתושות
 כפית פפריקה מעושנת
 מלח ופלפל לפי הטעם
 חופן פטרוזיליה קצוצה
 כף דבש (להכנת עוף בלימון ודבש, לא חובה)
 ענף טימין
 2-3 לימונים טריים חתוכים לחצי או לרבע
1

בקערה גדולה מערבבים שמן זית עם מיץ לימון, שום, תבלינים ופטרוזיליה. אם מכינים עוך בלימון ודבש, זה הזמן להוסיף כף דבש.

2

מסדרים את חלקי העוף בתבנית מתאימה לתנור עם שוליים גבוהים ושופכים על גבי העוף את מרינדת הלימון.

3

מניחים את ענף הטימין, מכסים בנייר כסף ומניחים במקרר לכשעתיים, ההשרייה תעזור לעוף לספוג את טעם הלימון והתבלינים.

4

מכוונים תנור ל-200 מעלות ומכניסים אליו את התבנית עם נייר הכסף לצלייה של שעה וחצי.

5

מסירים את נייר הכסף וממשיכים בצליית העוף והלימון כרבע שעה, עד שהעוף זהוב במידה הנכונה.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

6-8 סועדים

דילוג לתוכן