מתכון לעוף בלימון עם שום וטימין. מנה מעולה לארוחת צהריים וגם לשבת. עוף צלוי בתנור במרינדת לימון ושום נהדרת ומלאה בטעמים. ניתן להכין עם כל חלקי העוף (כולל חזה עוף).
בקערה גדולה מערבבים שמן זית עם מיץ לימון, שום, תבלינים ופטרוזיליה. אם מכינים עוך בלימון ודבש, זה הזמן להוסיף כף דבש.
מסדרים את חלקי העוף בתבנית מתאימה לתנור עם שוליים גבוהים ושופכים על גבי העוף את מרינדת הלימון.
מניחים את ענף הטימין, מכסים בנייר כסף ומניחים במקרר לכשעתיים, ההשרייה תעזור לעוף לספוג את טעם הלימון והתבלינים.
מכוונים תנור ל-200 מעלות ומכניסים אליו את התבנית עם נייר הכסף לצלייה של שעה וחצי.
מסירים את נייר הכסף וממשיכים בצליית העוף והלימון כרבע שעה, עד שהעוף זהוב במידה הנכונה.
0 servings
6-8 סועדים