FoodisGood

כרובית בטחינה • מתכון לסלט הכי טעים שיש

סלט כרובית בטחינה משתלב מצוין בכל ארוחה! בין אם מדובר בשולחן השבת או סתם ארוחת ערב או בוקר מושקעת. לפניכם מתכון לסלט כרובית בטחינה הכי טעים שיש – כרובית בתנור שיוצאת פריכה ומתובלת + טחינה במרקם חלק ומושלם.

זמן עבודה: 10 דקות | כרובית גדולה

מצרכים:

לכרובית בתנור

  • 1 כרובית גדולה
  • מים
  • מלח
  • 5-6 כפות שמן זית

לטחינה

  • 1/2 קופסת טחינה גולמית
  • 2 כוסות מים קרים (הכי קרים שאפשר)
  • כף חומץ
  • כף מיונז
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. משרים את פרחי הכרובית במים קרים כ-10 דקות ומייבשים עם מגבת נייר.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מפזרים עליו את פרחי הכרובית ומצפים את הפרחים בשמן זית – מערבבים עם הידיים.
  4. בוזקים מלח ופלפל שחור מעל לכל הפרחים ואופים 20-30 דקות. ב-5 דקות האפייה האחרונות מומלץ להעביר את התנור למצב גריל לקבלת פרחי כרובית פריכים במיוחד.
  5. משלבים את כל מרכיבי הטחינה ומעבדים במעבד מזון כדקה. בודקים את מרקם הטחינה – אם רוצים טחינה דלילה יותר, מוסיפים 1-3 כפות מים, לפי הצורך.
  6. בודקים טעמים, אם חסר מלח ופלפל מוסיפים ומעבדים שנית.
  7. מסדרים את הכרובית בצלחת הגשה ושופכים מעל לכרובית את הטחינה המוכנה, או שמגישים ליד.
  8. להגשה: מפזרים צנוברים קלויים ופטרוזיליה טרייה קצוצה גס.

עוד מתכוני כרובית מומלצים:

הערות וטיפים להכנת כרובית בטחינה מושלמת

סלט כרובית בטחינה טעים חם וגם קר, לאחסון הסלט מערבבים את הכרובית עם הטחינה ושומרים בקופסה אטומה במקרר, הסלט יישמר היטב למשך כ-3 ימים במקרר.

ניתן להכין כרובית בטחינה גם עם כרובית קפואה במקום טרייה. להכנת הסלט עם כרובית קפואה מרתיחים את הכרובית במים עם מלח כעשר דקות, מייבשים עם נייר סופג וממשיכים לפי המתכון.

את הטחינה ניתן להכין גם ללא המיונז והחומץ, אבל כדאי מאוד לנסות פעם אחת עם, המיונז והחומץ נותנים לטחינה מרקם מיוחד מאוד.

עוד דרך להכנת כרובית בטחינה – במקום לצלות את הכרובית בתנור ניתן לטגן אותה ללא פירורי לחם, כמו במתכון הבא >> כרובית מטוגנת קלאסית

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.