FoodisGood

רוטב עגבניות לפסטה • ספגטי ברוטב עגבניות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
כולנו אוהבים פסטה ברוטב עגבניות, ממש לא משנה אם מדובר בילדים או במבוגרים, המנה הזאת פשוט משגעת ונותנת טעם של בית. היום אנחנו משתפים אתכם במתכון המושלם – מתכון לרוטב עגבניות שנדבק היטב ומצפה את כל הספגטי, קל להכנה ומצליח לנחם בכל פעם! תתכוננו להתאהב מחדש בספגטי עגבניות 🙂

זמן עבודה: 15 דקות | רוטב עגבניות לחבילת פסטה שלמה

מצרכים:

  • 1 בצל קצוץ דק דק דק
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות רסק עגבניות (בערך 2 קופסאות קטנות)
  • 1 כפית סוכר
  • 2 עגבניות טריות – מגורדות בפומפייה (או 1/2 פחית של פסאטה / עגבניות מרוסקות)
  • כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. בסיר גדול וכבד מחממים שמן ובו מטגנים את הבצל על להבה נמוכה כ-7 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מערבבים מידי פעם.
  2. מוסיפים שום, פפריקה, כמון, פלפל ומלח ומטגנים דקה אחת ולא יותר.
  3. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, עגבניות טריות ומים רותחים ומערבבים היטב.
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים את רוטב העגבניות בין 10-15 דקות, לרוטב מרוכז יותר ממתינים עד תום ה-15 דקות בישול.
  5. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן, מבשלים עד שהספגטי כמעט מוכן ולא רך מידי, מוציאים למסננת ומעבירים לסיר הרוטב.
  6. מערבבים היטב את הספגטי בתוך רוטב העגבניות ומבשלים כ-4 דקות יחדיו.
    מעבירים לקערה גדולה או צלחות הגשה ונהנים!

פסטה עגבניות משודרגת + טיפים לרוטב אדום מעולה

מתכון לפסטה עגבניות חלבית מעולה: למרקם קרמי מושלם תוכלו להוסיף לרוטב העגבניות 1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת. את הגבינה ניתן להמיס ברוטב לאחד איחוד הפסטה והרוטב.

פסטה עגבניות ובזיליקום: הרוטב מושלם כמו שהוא אבל יש מי שאוהב את הניחוח והטעם שעלי הבזיליקום הטריים מעניקים לרוטב עגבניות, לכן, ניתן להוסיף עד 2 עלים קצוצים בשלב הכנת הרוטב.

רוטב עגבניות לפסטה לילדים: הרוטב הזה הוא בסיסי ומנצח ובהחלט מתאים גם לילדים, אבל, אם אתם לא אוהבים את מרקם הבצל כדאי לגרד אותו על הצד הקטן של הפומפייה, כך תקבלו רוטב עגבניות חלק יותר (שאולי יותר יתאים לילדים). בכל מקרה, אל תוותרו על הבצל הוא מצרך חובה בהכנת פסטה עגבניות.

מחפשים עוד מתכוני רוטב לפסטה ? הנה כמה רטבים מומלצים: פסטה ברוטב שמנת פטריות | רוטב רוזה לפסטה | פסטה בולונז מנצחת

אחסון רוטב עגבניות במקרר: אם אתם לא מתכוונים להגיש את המנה בו ברגע, מומלץ לא לערבב את הספגטי עם הרוטב האדום אלא להשאר אותם בנפרד ולאחסן את הרוטב במקרר. רוטב עגבניות לפסטה יישמר היטב במקרר למשך 2-3 ימים

הקפאת רוטב אדום לפסטה: את הרוטב המושלם הזה ניתן להכין גם מראש (ובכמות גדולה יותר), לחלק למנות ולהקפיא! ואם מקפיאים אותו בכלי אטום ומתאים הרוטב יישמר עד 3 חודשים ויותר. להפשרת הרוטב ניתן להפשיר בסיר ולאחר מכן לערבב עם הפסטה המוכנה.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.