FoodisGood

שיפודי ירקות בתנור במרינדת עשבי תיבול

שיפודי ירקות אפויים בתנור עם מרינדה מושלמת של עשבי תיבול, זה מתאים לכולם! השיפודים הללו יוסיפו עניין, צבע וטעם לכל ארוחה – דגים / חלבית ואפילו בשרית.

זמן עבודה: 10 דקות | 2-3 שיפודים *התאימו את כמות המצרכים לפי כמות השיפודים

מצרכים:

לירקות

  • 6 עגבניות שרי
  • 1 קלח תירס גדול – מבושל לריכוך
  • 1 בצל סגול
  • 1 קישוא או זוקיני
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גבעול טימין

למרינדה:

  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת
  • 1/2 כפית תבלין כוסברה מיובשת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט תבלין שבבי צ'ילי

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
    בקערה גדולה מערבבים יחד שמן זית עם שאר מצרכי המרינדה ומניחים בצד לאיחוד טעמים.
  2. מרכיבים את השיפודים: כל שיפוד מתחילים ומסתיים עם עגבניית שרי. לאחר מכן את הזוקיני פורסים לעיגולים, את הבצל והפלפלים לריבועים, את התירס לפרוסות דקות.
  3. בעזרת מברשת סיליקון מושחים את השיפודים במרינדה מכל הצדדים.
  4. מניחים את השיפודים בתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים שהיא קצת יותר קטנה מאורך השיפודים עצמם, כך שקצוות השיפודים נשענים על שולי התבנית והירקות מרחפים מעל.
  5. מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים למשך 10-12 דקות, עד שהירקות רכים. מידי פעם מסובבים את השיפודים.
  6. מעבירים את התנור לתוכנית גריל וצולים עוד 2-3 דקות עד לקבלת קצוות חרוכים.
  7. מגישים על צלחת גדולה ונהנים.

עוד מתכוני ירקות בתנור:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.