FoodisGood

עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות [רכות מבפנים, פריכות בקצוות]

אם תמיד חלמתם על עוגיות שוקולד צ'יפס עבות, רכות מבפנים ופריכות בקצוות – הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה ייקח אתכם למסע קולינרי שישאיר אתכם עם עוגיות בגודל ובמרקם של אלו שאתם מקבלים במאפיות היוקרתיות. ההכנה פשוטה יחסית, אבל יש כמה טריקים קטנים שמבטיחים את התוצאה המושלמת. והכי חשוב – העוגיות האלה כל כך גדולות ומשביעות, שאחת מספיקה כדי להשביע את החשק שלכם למתוק.

מצרכים (ל-16 עוגיות גדולות):

  • 1 כוס חמאה לא מלוחה, רכה (226 גרם)
  • 1 כוס סוכר חום (200 גרם) – ניתן להשתמש בסוכר חום כהה, בהיר או בתערובת של שניהם
  • ½ כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 2 ביצים גדולות, מומלץ בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כוסות קמח עוגות (450 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ¾ כפית מלח
  • 2 כוסות שבבי שוקולד מריר (340 גרם) – ניתן להשתמש גם בשוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה:

1. הכנת הבצק:

מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן בקערה גדולה, עד שמתקבלת תערובת קרמית, תפוחה ובהירה. זה ייקח בערך דקה-שתיים עם מיקסר חשמלי.

2. הוספת הביצים והניל:

מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל, ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.

3. הכנת תערובת היבשים:

בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. חשוב להקפיד על ערבוב יסודי כדי לקבל טקסטורה אחידה.

4. שילוב היבשים עם התערובת הקרמית:

מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לקערת התערובת הקרמית, ומערבבים עד שהכל מתאחד. עדיף להוסיף את הקמח בחלקים קטנים כדי להימנע מגושי קמח שאינם מעורבבים היטב.

5. הוספת השוקולד:

מוסיפים את שבבי השוקולד או השוקולד הקצוץ, ומקפלים פנימה עם מרית עד שהשוקולד מפוזר בצורה אחידה בכל הבצק.

6. קירור הבצק:

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך 30 דקות. בזמן זה, מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס (375 מעלות פרנהייט) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7. יצירת העוגיות:

לאחר הקירור, יוצרים כדורי בצק בגודל של כשליש כוס (ניתן להשתמש במחמצת לגלידה כדי לשמור על גודל אחיד). מניחים את כדורי הבצק על התבנית במרווחים של לפחות 5 ס"מ אחד מהשני.

8. אפייה:

אופים במרכז התנור למשך 13-14 דקות, עד שהקצוות מתחילים להזהיב קלות. העוגיות יישארו רכות במרכז, וזה בהחלט חלק מהקסם. מומלץ לתת להן להתקרר על התבנית לפני ההגשה, כדי שיתקשו מעט ויהיו קלות יותר להעברה.

טיפים והמלצות:

  • לשדרוג הטעם, נסו להשתמש בתערובת של שוקולד מריר קצוץ ושבבי שוקולד. השילוב בין חתיכות השוקולד הגדולות לבין השבבים העדינים ייצור חוויה מרקמית נפלאה בכל ביס. אם אתם מעדיפים עוגיות פחות מתוקות, תוכלו להפחית מעט את כמות הסוכר או להשתמש בשוקולד בעל אחוזי קקאו גבוהים יותר.
  • למי שמחפש גרסה בריאה יותר, אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא או להוסיף שיבולת שועל קצוצה כדי לתת לעוגיות מרקם מעניין יותר. אם אין לכם קמח עוגות, אפשר להשתמש בקמח רגיל, אבל זכרו שהמרקם יהיה פחות עדין ויותר דומה לעוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות.
  • עוגיות אלה נשמרות מצוין בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך עד 5 ימים. אם אתם רוצים לשמור אותן לטווח ארוך יותר, ניתן להקפיא אותן לאחר שהתקררו לחלוטין. פשוט עטפו אותן היטב בניילון נצמד והכניסו למקפיא, שם הן ישמרו במשך מספר חודשים.

אז הנה לכם מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס שמבטיח לתת לכם רגעים מתוקים וגדולים מהחיים. תהנו!

6 קינוחים עשירים בסיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים במזון ידועים כבעלי יתרונות בריאותיים חשובים וכשזה מגיע כקינוח אז עוד יותר טוב. אספנו לכם את הקינוחים שהכי אהבנו שמכילים הרבה סיבים תזונתיים.

דילוג לתוכן