אם אתם מחפשים עוגת שוקולד לחה ועשירה, שרק המחשבה עליה גורמת לכם להזיל ריר, הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. הוא פשוט להכנה, משתמש במרכיבים שכבר יש לכם במטבח, והתוצאה היא עוגה שוקולד במרקם פאדג'י וחלומי, עם קרם שוקולד חלק ומפנק. בין אם אתם מכינים אותה לאירוע מיוחד או סתם כדי לפנק את עצמכם, העוגה הזו תזכה אתכם במחמאות אין סוף :)
מצרכים לעוגה:
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 1 ו-3/4 כוסות (220 גרם) קמח
- 1 כוס (85 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כפית גדושה (5 גרם) אבקת אפייה
- 1 כפית גדושה (7 גרם) סודה לשתייה
- 1/3 כפית (2 גרם) מלח
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כפית (3 גרם) קפה
- 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
- 2 כפיות (10 מ"ל) תמצית וניל
הוראות הכנה לעוגה:
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים היבשים: סוכר, קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. יוצרים גומה במרכז התערובת היבשה ומוסיפים פנימה את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את המים הרותחים ואת הקפה, ומערבבים עד שהבצק הופך לחלק ולרירי.
משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה. יוצקים את הבצק בצורה שווה בין התבניות ואופים במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבניות למשך 10 דקות לפני הוצאת השכבות.
מצרכים לקרם שוקולד:
- 3 חלמונים
- 1 כף גדושה (20 גרם) סוכר
- 2/3 כוס (140 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 חפיסות שוקולד (200 גרם)
- 2/3 כוס (140 מ"ל) שמנת מתוקה נוספת
- 1 כף גדושה (20 גרם) סוכר נוספת
הוראות הכנה לקרם:
מקציפים 2/3 כוס שמנת מתוקה עם כף סוכר עד לקבלת קרם בעל מרקם יציב. בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם כף סוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את שאר השמנת המתוקה ומערבבים היטב. מחממים את התערובת על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהיא מסמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ, מערבבים עד להמסה מלאה. מקפלים בעדינות את התערובת לתוך השמנת המוקצפת ומערבבים היטב.
הרכבת העוגה:
מניחים שכבה אחת של העוגה על מגש הגשה ומורחים עליה חלק מהקרם. מניחים את השכבה השנייה מעל ומורחים את שאר הקרם על כל העוגה. אם הקרם מתקשה, מחממים אותו במעט באמבט מים ומקציפים מחדש. מגישים ונהנים.
טיפ אחרון: אם אתם רוצים לתת לעוגה שלכם מראה מקצועי, השתמשו במגש מסתובב וחפץ חד כדי ליצור דוגמאות יפות על הקרם. זה יוסיף לעוגה שלכם את המגע הסופי המושלם.