FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פנקייק ללא גלוטן בלי מקום לטעויות

יותר ויותר מוצרים כיום מיוצרים ללא גלוטן במיוחד עבור הרגישים לגלוטן, אבל גם עבור אלו שבחרו בתזונה ללא גלוטן לאו דווקא מסיבות בריאותיות. כך או כך, קמח ללא גלוטן הוא מוצר מעולה, השתמשו בו כדי להכין את המתכון הבא לפנקייק מהירים ומוצלחים שמתאימים לצליאקים וגם למי שבדיאטה ללא גלוטן.

מתכון: פנקייק ללא גלוטן

תזונה ללא גלוטן לא חייבת להיות משעממת, הנה מתכון שיוכיח את זה – פנקייק מושלם, עסיסי ותפוח. בכלל לא תשימו לב להבדל.

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות קמח ללא גלוטן
  • כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר לבן או חום
  • 1 ורבע כוסות חלב
  • 1 ביצה
  • 3 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה

  1. נערב בקערה גדולה קמח עם אבקת אפיה, מלח וסוכר.
  2. נשפוך חלב במרכז התערובת ונוסיף ביצה וחמאה מומסת.
  3. כעת נערבב את הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד של בלילה.
  4. נחמם מחבת קטנה על איש בינונית ונרסס במעט שמן.
  5. נמלא ¼ כוס בבלילה וניצוק לתוך המחבת לכל פנקייק.
  6. נהפוך לצידו השני אחרי השחמה של צד אחד, ונגיש.

טיפים ושדרוגים

מיני פנקייקס – אם בא לכם להכין מיני פנקייקס פשוט השתמשו בכמות קטנה יותר של בלילה, תוכלו להיעזר גם בבקבוק לחיץ כדי לשלוט על הכמות. זה הרבה יותר כיף וטעים וכמובן מתאים לילדים.

רטבים ותוספות – ניתן לשדרג את הפנקייק עם רוטב טעים כמו סירופ מייפל, סירופ שוקולד, ממרח נוטלה, קרמל ביתי, אבקת סוכר, ריבת חלב ואפילו פירות חתוכים שמוגשים מעל או ליד הפנקייק. כמו כן, ניתן לפזר סוכריות ולהוסיף קצפת וגלידה.

מחבת מומלצת – מומלץ להשתמש במחבת טלפון קטנה להכנת הפנקייק על מנת לקבל תוצאה מושלמת ולמנוע הדבקות של הבלילה למחבת.

עוד מתכונים מעולים ללא גלוטן:

דילוג לתוכן