FoodisGoodFoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
עמוד: בלי לדפוק: 3 שיטות לבדוק אבטיח לפני שקונים
שיתוף
FoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
מדריכי בישול

בלי לדפוק: 3 שיטות לבדוק אבטיח לפני שקונים

נמאס לכם להמר על אבטיחים? במקום דפיקות מביכות, שלוש שיטות פשוטות של מקצוענים שיבטיחו שתבחרו אבטיח מתוק ועסיסי. כך תדעו בוודאות איזה אבטיח יקיים את ההבטחה.

פורסם: 14/07/2025
שיתוף
שיתוף

יש רגעים קטנים בקיץ שמרגישים כמו אושר צרוף, ופריסה של אבטיח קר ואדום ביום חם נמצאת לגמרי בראש הרשימה. הצבע העז, העסיסיות המתפרצת, המתיקות המרעננת. אבל בואו נודה באמת, לפני כל הטוב הזה מגיעה משימה אחת מלחיצה: לעמוד מול ערימת אבטיחים ענקית בסופר ולנסות לנחש מי מהם יקיים את ההבטחה. כולנו היינו שם, הבאנו הביתה אבטיח שנראה מבטיח רק כדי לגלות בפנים בשר חיוור, קמחי ומאכזב. אז יאללה, בואו נשים סוף להימורים. במקום דפיקות מביכות על הקליפה שלא באמת אומרות כלום, קבלו שלוש שיטות פשוטות של מקצוענים, שיבטיחו לכם בחירה מנצחת בכל פעם.

תוכן עניינים
מבחן הציפורן חושף את הסוד שחרוט על הקליפהסימן השמש הוא בעצם תעודת הבגרות של האבטיחהאבטיח הכבד באופן מפתיע הוא כנראה האחד שלכם

מבחן הציפורן חושף את הסוד שחרוט על הקליפה

זאת אחת השיטות הכי ותיקות ופחות מוכרות, והיא עובדת כמו קסם. לא צריך להפעיל כוח, רק שריטה עדינה עם הציפורן על החלק הירוק והחלק של הקליפה. מה אנחנו מחפשים? את הצבע שנחשף מתחת לשכבה העליונה. אם השריטה חושפת קו בצבע ירוק-בהיר מאוד, כמעט לבן, זה סימן מעולה. זה מעיד על קליפה טרייה, גמישה ומלאת לחות, כזו שעוטפת אבטיח שנקטף בשיאו והוא מלא במיץ. לעומת זאת, אם אתם בקושי מצליחים לשרוט את הקליפה או שהשריטה נשארת ירוקה-כהה, כדאי לוותר. זה סימן לאבטיח שכבר התחיל לאבד נוזלים ולהתייבש, או פשוט כזה שנקטף לפני זמנו והקליפה שלו קשה מדי. תחשבו על זה כמו הצצה קטנה מתחת למכסה המנוע לפני שקונים רכב, בדיקה מהירה שחושפת את המצב האמיתי שבפנים.

סימן השמש הוא בעצם תעודת הבגרות של האבטיח

כמעט לכל אבטיח יש כתם בהיר על אחד הצדדים. זה לא פגם, להפך, זה הדבר הכי חשוב שתחפשו. הכתם הזה, שנקרא "כתם השדה", הוא המקום שבו האבטיח נח על האדמה בזמן שהוא גדל וספג את כל הטוב ממנה. הצבע של הכתם הזה מספר את כל הסיפור. אנחנו רוצים למצוא כתם בצבע צהוב-קרמי או אפילו צהוב-חמאתי עשיר. גוון זהוב כזה הוא הסימן המובהק לכך שהאבטיח בילה מספיק זמן על הגבעול בשמש, מה שאיפשר לסוכרים הטבעיים שבו להתפתח במלואם. זה כמו תעודת בגרות של האבטיח – ככל שהיא "זהובה" יותר, כך הוא סיים את לימודיו בהצטיינות. אם הכתם לבנבן או אפילו ירקרק, זאת נורת אזהרה. זה אומר שהאבטיח נקטף מוקדם מדי, עוד לפני שהספיק לפתח את המתיקות העסיסית שאנחנו כל כך מחכים לה.

האבטיח הכבד באופן מפתיע הוא כנראה האחד שלכם

במבט ראשון, כל האבטיחים באותו גודל נראים פחות או יותר אותו דבר, אבל כאן הידיים שלכם נכנסות לפעולה. העיקרון פשוט: אבטיח מורכב מכ-92% מים. ככל שיש בו יותר מים, כך הוא יהיה יותר עסיסי, מתוק ופחות סיבי. ויותר מים, כמובן, שוקלים יותר. הטכניקה היא להרים שניים או שלושה אבטיחים שנראים בגודל דומה, אחד אחרי השני, ולהרגיש את המשקל היחסי שלהם. תסמכו על התחושה שלכם. אחד מהם ירגיש לכם כבד באופן מפתיע לגודל שלו. זה האחד. הוא מלא עד אפס מקום במיץ מתוק ומרענן, וזו בדיוק ההבטחה שאנחנו מחפשים. הידיים שלנו יודעות לזהות איכות הרבה יותר טוב ממה שאנחנו חושבים, לפעמים רק צריך להקשיב להן.

אולי יעניין אותך

רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי [פשוט להכנה ומשדרג כל מנה]
7 טריקים של טבחים עצלנים לארוחה מהירה
כרוב כבוש בסגנון רומני – חמוץ, קל ומהנה בכל ארוחה

הבאתם הביתה את האבטיח המנצח? כך תהפכו אותו לכוכב השולחן

אז בחרתם את האבטיח המושלם, ועכשיו מגיע החלק הכיפי באמת. אתם יכולים כמובן לחתוך אותו למשולשים קלאסיים, אבל אפשר בקלות לשדרג את חווית ההגשה. נסו פעם לחתוך אותו ל"מקלות" ארוכים – זה הרבה יותר נוח לאכילה ואף אחד לא מתלכלך. רעיון נוסף הוא להשתמש בכף פריזיאן קטנה (כמו כף גלידה קטנה) וליצור כדורי אבטיח צוננים. הם מושלמים לסלט פירות, לקישוט כוס קאווה קרה או סתם לנשנוש אלגנטי. ואם בא לכם להפתיע, נסו לפזר מעל קוביות אבטיח קרות מעט עלי נענע טריים קצוצים או אפילו כמה עלי בזיליקום. השילוב הזה נשמע אולי מוזר, אבל הוא מוסיף רעננות ירוקה ועומק טעמים שפשוט עובד. נסו את זה פעם אחת, ולא תבינו איך חייתם בלי זה עד היום.

איך להכין חמאה חומה אגוזית וטעימה ב-5 דקות
הטיפ ששומר על לחם טרי ליותר מיום אחד – בלי מקפיא
איך שומרים על שניצלים קראנצ'יים גם אחרי שהם התקררו – כל השיטות שעובדות
10 טריקים להקפאה והפשרה נכונה של מזון
שתפו את העמוד
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp Email Print
חדשים
קוסקוס אמיתי מסולת במיקרוגל (8 דק')
הפירות שהכי תורמים לירידה במשקל ואלו שהכי לא
8 מאכלים שמעירים את הגוף יותר טוב מקפה
בלי לדפוק: 3 שיטות לבדוק אבטיח לפני שקונים
טראפלס לוטוס מושחתים בקלי קלות
גלידוניות בננה בציפוי שוקולד – רק 2 מצרכים
פסטה רוזה ב־5 מרכיבים ובסיר אחד בלבד – וזה טעים!
סלט קוביות חציל עם פלפל קלוי, כוסברה ושום
פופולרי עכשיו
10 דברים שאף אחד לא סיפר לכם על פטרוזיליה
3 דברים ששפים תמיד עושים עם דגים בתנור – ואנחנו שוכחים
אתם מאחסנים את הירקות ככה? אז אל תתפלאו שהם נרקבים אחרי יומיים
10 עובדות על סלק שלא סיפרו לכם מעולם!
ככה תוציאו את כל המרירות מחצילים – בלי להשרות ובלי לפזר מלח
כל הזכויות שמורות © Foodisgood - מגזין אוכל ומתכונים
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up