אין כמו ריח של שוקולד חם שמציף את הבית והופך אחר צהריים רגיל לחגיגה קטנה. הנה המתכון הסודי שלנו למאפינס שוקולד אווריריים ורכים, כאלה שדורשים עשר דקות עבודה בדיוק וגורמים לעיניים של הילדים לנצנץ משמחה עוד לפני הביס הראשון.
מאפינס שוקולד קסומים ב-10 דקות עבודה
הכמות מספיקה לכ-12 מאפינס מפנקים.
מצרכים:
- כוס וחצי קמח לבן
- חצי כוס אבקת קקאו איכותית
* שלושת רבעי כוס סוכר לבן
* 2 כפיות אבקת אפייה
* חצי כפית סודה לשתייה
* רבע כפית מלח דק
* 1 ביצה גדולה (L)
* שלושת רבעי כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או שיבולת שועל יעבדו מעולה)
* שליש כוס שמן צמחי ניטרלי (קנולה או חמניות)
* 1 כפית תמצית וניל איכותית
* 1 כוס שוקולד צ'יפס, מריר או חלב פרווה
אופן ההכנה:
- חממו תנור מראש ל-180 מעלות ורפדו תבנית שקעים בעטרות נייר (מנז'טים).
- בקערה גדולה, נפו יחד את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. ערבבו קלות עם מטרפה כדי לוודא שהכל מפוזר באופן אחיד.
- בקערה נפרדת, טרפו היטב את המרכיבים הרטובים: הביצה, החלב הצמחי, השמן ותמצית הווניל.
- שפכו את תערובת הרטובים אל קערת היבשים. בעזרת מרית או כף עץ, ערבבו רק עד שהקמח נעלם ומתקבלת בלילה אחידה. זהירות, זה הסוד הכי גדול! ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לדחוסים. אנחנו רוצים אותם רכים כמו ענן.
- קפלו פנימה בעדינות את רוב השוקולד צ'יפס. שמרו בצד חופן קטן כדי לפזר מעל.
- מלאו כל שקע בתבנית עד לגובה של כשלושה רבעים. פזרו מעל כל מאפין את יתרת השוקולד צ'יפס ששמרתם.
- הכניסו לתנור החם ואפו במשך 18-22 דקות. איך יודעים שזה מוכן? נועצים קיסם במרכז המאפין. אם הוא יוצא יבש עם כמה פירורים לחים שנדבקו אליו – הצלחתם!
כך תהפכו את המאפינס שלכם למושלמים באמת
רוצים לקחת את המתכון הזה צעד אחד קדימה? אלו הטיפים הקטנים מהקונדיטוריה שיעשו את כל ההבדל בין מאפין טעים למאפין בלתי נשכח.
הימנעו מערבוב יתר כאילו חייכם תלויים בזה
כשאנחנו מערבבים קמח עם נוזלים, אנחנו מפתחים רשתות גלוטן. ערבוב קצר יוצר מאפה רך ואוורירי. ערבוב ארוך מדי יוצר רשתות חזקות, והתוצאה היא מאפינס קשים וצמיגיים. תחשבו על זה כמו ליטוף עדין של הבלילה, לא אימון כושר אינטנסיבי. ברגע שאתם לא רואים יותר אבקה לבנה של קמח – עצרו.
ודאו שהמצרכים הרטובים בטמפרטורת החדר
ביצה קרה ושמן לא מתערבבים טוב כל כך. כשהמצרכים הרטובים (בעיקר הביצה והחלב) בטמפרטורת החדר, הם מתאחדים לתערובת חלקה ואחידה שמתחברת בקלות עם היבשים. זה מונע היווצרות גושים ועוזר למאפינס לתפוח יפה. טיפ מנצח: שכחתם להוציא את הביצה מהמקרר? הכניסו אותה לקערית עם מים חמימים מהברז למשך 5-10 דקות.
העניקו למאפינס "מכת חום" להתחלה מרשימה
רוצים להשיג את הכיפה הגבוהה והיפהפייה הזו שרואים במאפיות? נסו את הטריק הבא: חממו את התנור ל-200 מעלות. הכניסו את המאפינס לחמש הדקות הראשונות בטמפרטורה הגבוהה הזו, ורק אז הורידו את החום ל-180 מעלות להמשך האפייה. מכת החום הראשונית גורמת לבלילה "לקפוץ" למעלה וליצור את הכיפה המרשימה הזו.
הופכים את המטבח לגן משחקים מהנה
אפייה עם ילדים היא לא תמיד פשוטה, אבל היא יכולה להפוך לזיכרון מתוק. המפתח הוא הכנה נכונה ושחרור שליטה. כן, יהיה קצת בלאגן, וזה בסדר גמור.
חלקו תפקידים לפי הגיל והיכולת
הפכו את הילדים לשותפים אמיתיים. לקטנטנים (בני 3-5) תנו משימות חושיות ופשוטות: לשפוך לקערה את הקמח שכבר מדדתם עבורם, לערבב בעדינות עם כף גדולה, לסדר את המנז'טים בתבנית או לפזר את השוקולד צ'יפס מלמעלה. לגדולים יותר (בני 6-9) אפשר לתת אחריות רבה יותר: למדוד את הסוכר (בהשגחה), להקריא את שלבי המתכון, לטרוף את הביצה או אפילו להפעיל את הטיימר.
הכינו מראש "תחנת עבודה" מסודרת
לפני שקוראים לילדים, סדרו את כל המצרכים מדודים מראש על מגש גדול או על משטח העבודה. זה יוצר תחושה של סדר, ממזער את הבלאגן הפוטנציאלי ומאפשר לילד להתרכז בכל פעם במשימה אחת, מהנה וברורה.
זכרו שהמטרה היא החוויה המשותפת
המאפינס ייצאו טעימים, זה בטוח. אבל מה שהילדים יזכרו הוא לא את המרקם המושלם, אלא את הזמן שביליתם יחד, את הצחוק כשהקמח התפזר קצת על האף ואת תחושת הגאווה כשהוציאו יחד אתכם את המגש מהתנור. שחררו, חייכו, ותיהנו מהרגע.
שדרגו את המתכון והפכו אותו לייחודי שלכם
המתכון הבסיסי הזה הוא קנבס נהדר ליצירתיות. אל תפחדו לשחק איתו ולהפוך אותו למתכון המשפחתי הסודי שלכם.
- לחלום השוקולד הכפול: הוסיפו לבלילה, יחד עם השוקולד צ'יפס, גם חצי כוס של קוביות שוקולד מריר קצוצות גס. הן יימסו במהלך האפייה וייצרו כיסי שוקולד חמים ונמסים בתוך המאפין.
- להפתעה מתוקה במרכז: מלאו כל שקע עד למחצית הגובה, הניחו במרכז כפית קטנה של ממרח שאתם אוהבים (חמאת בוטנים, נוטלה, ריבת חלב או ממרח תמרים) וכסו בשארית הבלילה.
- לנגיעה מתובלת ומפתיעה: קורט קינמון בתוך תערובת היבשים יעניק למאפינס חמימות עדינה. למבוגרים הנועזים, קמצוץ פלפל צ'ילי גרוס יכול להוסיף עקצוץ עדין ומתוחכם שמשתלב נהדר עם השוקולד.
כך תשמרו על המאפינס טריים ומוכנים לכל רגע
הכנתם כמות גדולה? מצוין! כך תדאגו שהמאפינס יישארו טעימים גם בימים הבאים.
אחסנו בקופסה אטומה בחוץ
לאחר שהמאפינס התקררו לחלוטין, שמרו אותם בקופסה אטומה היטב בטמפרטורת החדר. הם יישארו רכים וטעימים במשך יומיים-שלושה. הימנעו מלאחסן אותם במקרר, שנוטה לייבש מאפים.
הקפיאו לטווח ארוך ושליפה מהירה
מאפינס הם חברים נהדרים של המקפיא. עטפו כל מאפין שהתקרר בניילון נצמד והכניסו לשקית הקפאה אטומה. הם יישמרו נהדר עד חודש. הטיפ הכי טוב להורים: הוציאו מאפין קפוא בבוקר ושימו אותו בקופסת האוכל. עד ארוחת העשר בבית הספר, הוא יפשיר לחלוטין ויהיה טרי ומושלם, כאילו נאפה זה עתה.