אחרי שתנסו את המתכונים הבאים תוכלו תמיד להשוויץ בגלידה הביתית שהכנתם לילדים או לחברים.
מתכון לגלידת אוראו
זמן הכנה: 10 דק'.
רכיבים:
- 16 עוגיות אוראו.
- 2 כוסות (480 מ"ל) – שמנת מתוקה.
- 1 פחית (400 גרם) – חלב מרוכז ממותק.
אופן ההכנה:
- שוברים ומרסקים את האוראו לחתיכות דקות וקטנות מאוד.
- מקציפים שמנת מתוקה כ-5 דק' עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים לקערת הקצפת חלב מרוכז ומערבבים עוד כ-2 דק' עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את שברי האוראו ומערבבים באמצעות כף עד שהעוגיות משתלבות היטב בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
- מקשטים את הגלידה בעוגיות אוראו חצויות.
- מכסים באמצעות ניילון נצמד ומקפיאים למשך לילה שלם (כ-7 שעות).
מתכון לגלידת שוקולד צ'יפס
זמן הכנה: 10 דק'.
רכיבים:
- ½ כוס (60 גרם) – אבקת קקאו.
- 2 כוסות (480 מ"ל) – שמנת מתוקה.
- 1 פחית (400 גרם) – חלב מרוכז ממותק.
- ½ כוס (100 גרם) – שוקולד צ'יפס.
אופן ההכנה:
- מקציפים שמנת מתוקה כ-5 דק' עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים לקערת הקצפת חלב מרוכז ומערבבים עוד כ-2 דק' עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את ששבבי השוקולד צ'יפס ומערבבים באמצעות כף עד שהשוקולד משתלב היטב בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
- מקשטים את הגלידה עוד שוקולד צ'יפס.
- מכסים באמצעות ניילון נצמד ומקפיאים למשך לילה שלם (כ-7 שעות).
מתכון לגלידת חמאת בוטנים
זמן הכנה: 10 דק'.
רכיבים:
- 2 כוסות (480 מ"ל) – שמנת מתוקה.
- 1 פחית (400 גרם) – חלב מרוכז ממותק.
- ½ כוס (100 גרם) – חמאת בוטנים קראנץ'.
אופן ההכנה:
- מקציפים שמנת מתוקה כ-5 דק' עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים לקערת הקצפת חלב מרוכז ומערבבים עוד כ-2 דק' עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים באמצעות כף עד לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
- מכסים באמצעות ניילון נצמד ומקפיאים למשך לילה שלם (כ-7 שעות).
תוספות ושדרוגים להגשה
- קצפת (מדריך להכנת קצפת ביתית).
- סירופ שוקולד (קליק למדריך המסת שוקולד).
- סוכריות צבעוניות.
- ריבת חלב (קליק למתכון ריבת חלב).
- רוטב קרמל (קליק מתכון להכנת קרמל).