FoodisGood

פילה דג קוד אפוי בתנור [קל ומהיר]

אם אתם מחפשים מתכון לדג אפוי בתנור שהוא פשוט, מהיר וטעים להפליא, הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים, במיוחד אם אתם רוצים להכין ארוחה מלאה עם מינימום מאמץ ומקסימום טעם. אם אתם מעדיפים בישול קליל ולא מסובך, אבל עדיין רוצים לגוון את התפריט היומי, המתכון הזה יעשה את העבודה בצורה מושלמת.

מצרכים:

  • 2 פילטים של דג קוד (או כל דג לבן אחר במשקל של כ-200 גרם כל אחד)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית חרדל יבש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/3 כפית פתיתי פלפל חריף יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • פירורי לחם או פרורי קרקרים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה (אופציונלי)
  • 1 כף חמאה (אם משתמשים בקרקרים)

הוראות הכנה:

1. הכנת הדג

ראשית, יש לייבש את פילטי הדג עם מגבת נייר כדי להסיר כל לחות עודפת. זה יעזור לתבלין להידבק טוב יותר לדג. לאחר מכן, שפכו מעט שמן זית על שני צידי הדג ושימו לב שהופכים אותו כך שהשמן יכסה את כל הפנים.

2. הכנת תערובת התבלינים

בקערה קטנה, ערבבו את החרדל היבש, הפפריקה המעושנת, הפלפל השחור ופתיתי הפלפל החריף היבש. אם אתם אוהבים את הטעם, תוכלו להוסיף גם מעט מלח. לאחר מכן, מרחו את תערובת התבלינים על שני צידי הדג, ודאגו לעסות אותו בעדינות עם הידיים כדי שהתבלינים יחדרו פנימה.

3. הוספת הקרקרים (אופציונלי)

אם אתם רוצים לתת לדג מרקם קריספי וטעם נוסף, תוכלו להוסיף שכבה של קרקרים. במחבת קטנה, התיכו חמאה והוסיפו את פרורי הקרקרים והפטרוזיליה הקצוצה. ערבבו הכל ביחד עד שהקרקרים סופגים את החמאה. לאחר מכן, פרסו את התערובת על אחד מצידי הדג (או על שניהם, לפי הטעם).

4. אפייה

הניחו את פילטי הדג בתבנית אפייה משומנת קלות. אם השתמשתם בקרקרים, ודאו שהצד עם הקרקרים פונה כלפי מעלה. אפו את הדג בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט) למשך 20 דקות, עד שהדג הופך למוזהב ומבושל היטב.

הצעות להגשה:

הדג האפוי הזה מתאים להפליא כתבשיל מרכזי לארוחת ערב. תוכלו להגיש אותו לצד אורז, ירקות קלויים או סלט טרי. אם אתם רוצים לשדרג את המנה, הוסיפו קצת מיץ לימון טרי.

גרסה בריאה יותר:

אם אתם מחפשים אלטרנטיבה דלת קלוריות, תוכלו לוותר על הקרקרים והחמאה ולהתמקד רק בתיבול הבסיסי של הדג. אפשר גם להשלים את המנה עם ירקות אפויים כמו ברוקולי, גזר או קישואים.

פשטידת קישואים מנצחת

המתכון הזה סופר קל להכנה וכולו מתרכז בשילוב המושלם של קישואים וגבינות. פשטידת קישואים וגבינה מעולה כזאת שתמיד כיף לזלול לארוחת ערב וגם להגיש לאורחים!

שייק ירוק ובריא עם צ'יה ואבקת חלבון

מתכון זריז לשייק בריאות ירוק מתקתק וטעים במיוחד עם אבקת חלבון וזרעי צ'יה. את השייק מכינים במהירות והוא מספק אנרגיה ורעננות לאורך היום. מתכון קל, מהיר וטעים!

4 מנות דג מיוחדות לראש השנה

אספנו לכם 4 מנות דג חגיגיות ומומלצות מאוד לשולחן החג. המתכונים הבאים מאוד קלים להכנה אבל גם מאוד חגיגיים ושונים. חג שמח 💓

דילוג לתוכן