FoodisGoodFoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
FoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
משקאותקינוחים

משקה שוקולד חם בסגנון צרפתי

תתכוננו לחוויה צרפתית אמיתית עם משקה שוקולד חם, עשיר וסמיך שמשלב קינמון, וניל וקקאו.

פורסם: 17/02/2025
שיתוף
שיתוף

על אהבה ושוקולד: גרסת פריז. אם חשבתם שהכרתם את כל מה שיש לעולם השוקולד להציע, כדאי שתעצרו לרגע ותכינו לעצמכם ספל של שוקולד חם צרפתי, או כפי שהוא מכונה בצרפתית – "שוקו שו". זה לא סתם שוקולד חם, זה חוויה שמערבבת בין מרקמים וטקסטורות ומשאירה טעם של עוד. בין אם מדובר בארוחת בוקר מפנקת או בכוס מחממת בימי חורף קרים, השוקולד הצרפתי הזה יקח אתכם למסע קצרצר לסמטאות פריז וככה תכינו אותו בעצמכם.

מצרכים להכנת שוקולד חם צרפתי

  • 100 גרם שוקולד מריר (מומלץ לפחות 70% קקאו)
  • 500 מ"ל חלב מלא
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אבקת קקאו איכותית
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח

שלב 1: הכנת השוקולד

מתחילים בחיתוך של השוקולד המריר לקוביות קטנות. שימו לב שהשוקולד שלכם מכיל לפחות 70% קקאו כדי לקבל את הטעם העמוק והעשיר שמאפיין את השוקולד הצרפתי.

שלב 2: הכנת החלב

שופכים לסיר 500 מ"ל חלב מלא ומוסיפים 2 מקלות קינמון וכפית תמצית וניל. מחממים על אש בינונית ומתחילים להקציף את החלב. חשוב לערבב בתדירות גבוהה כדי למנוע היווצרות של קרום על פני החלב. ממשיכים בחימום עד שהחלב מגיע לנקודת רתיחה והקינמון משחרר את טעמיו לתוך החלב, תהליך שייקח בערך 10 דקות.

אולי יעניין אותך

גלידוניות בננה בציפוי שוקולד – רק 2 מצרכים
הטריק שהפוך פנקייק ל-פי 3 יותר אוורירי
פצצת אנרגיה: שייק בננה, תמרים וטחינה גולמית

שלב 3: הוספת הקקאו

מוציאים את מקלות הקינמון, מכבים את האש ומוסיפים כף של אבקת קקאו איכותית. מערבבים היטב כדי לשלב את הקקאו בתוך החלב. לאחר מכן, מסננים את התערובת דרך מסננת כדי להבטיח שהשוקולד החם יהיה חלק ונקי מגושים או קצף מיותר.

שלב 4: סיום

מחזירים את התערובת המוסננת לסיר, כשהאש עדיין כבויה. מוסיפים כפית סוכר וקורט מלח – המלח חשוב במיוחד, מכיוון שהוא מבליט את טעמו של השוקולד. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אם אתם אוהבים את השוקולד סמיך יותר, אפשר להמשיך לבשל עוד כמה דקות עד להגעה למרקם הרצוי. אם לא, פשוט מסירים מהאש ומגישים מייד.

והנה לכם: שוקולד חם צרפתי שמכניס קצת אווירה צרפתית לתוך הבית שלכם. מעבר לטעם העשיר והסמיך, יש משהו בטקסיות של הכנת השוקולד הזה שמעורר תחושה של בית חם ונעים. אז, תפסו ספל, התיישבו בכיסא נוח ותנו לטעמים לעשות את שלהם.

מתכון: בראוניז קרמל שוקולד צ'יפס
טראפלס לוטוס מושחתים בקלי קלות
טירמיסו איטלקי קלאסי
גרניטה קפה קפואה: קינוח של בתי קפה ב-5 דקות עבודה
מאפינס עוגת גזר בריאים [מתכון קליל]
שתפו את העמוד
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp Email Print
חדשים
הטריק שהפוך פנקייק ל-פי 3 יותר אוורירי
זה קסם: המרכיב שמשדרג כל עוגה בחושה
מתכון למרק חרירה – מרק עדשים מרוקאי מעולה!
עוגיות מקמח שקדים וטחינה ללא סוכר
עוגת טריקולד טירוף של טעמים
שניצל תירס ביתי הכי טעים שיש
זה התיבול לאמנון בתנור שילדים משתגעים עליו! רק 3 מצרכים!
עוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח
פופולרי עכשיו
כל הזכויות שמורות © Foodisgood - מגזין אוכל ומתכונים
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up