FoodisGoodFoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
FoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
סלטים

סלט ירוק עם ויניגרט חרדל־תמרים (שילוב שמפיל לסתות)

הסוד לסלט המושלם נמצא בצנצנת. מתכון לרוטב ויניגרט חרדל וסילאן שהופך כל סלט ירוק פשוט לחגיגה של טעמים. קל, מהיר, וכולם תמיד יבקשו מכם את המתכון.

פורסם: 17/07/2025
שיתוף
שיתוף

יש סלטים שהם תוספת. כאלה שיושבים בצד הצלחת, ממלאים את חובתם הירוקה והבריאה, ואף אחד לא באמת זוכר אותם למחרת. ויש סלטים שהם האירוע המרכזי. כאלה שגורמים לכולם בשולחן לעצור, לשאול, להתעניין, ולבקש את המתכון. ההבדל בין השניים, תאמינו או לא, מסתכם לרוב בצנצנת קטנה אחת. מה אם הייתי אומרת לכם שבצנצנת הזו מסתתר רוטב שהופך קערת עלים פשוטה למנת הדגל שלכם? היום אנחנו הולכים להכיר שילוב כזה בדיוק, כזה שיגרום לכולם לשאול "מה, מה הסוד שלך?".

תוכן עניינים
הקסם כולו, ממש כאן במתכוןכל רכיב ברוטב תורם לאיזון טעמים מושלםכל מרכיב בסלט נועד לבנות חוויה של מרקמים וטעמיםכך תוכלי להתאים את הסלט לטעם האישי שלך וליצור גיוונים חדשיםכמה סודות קטנים יהפכו את הסלט שלך ממעולה לבלתי נשכח

הקסם כולו, ממש כאן במתכון

לפני שנצלול לפילוסופיה, בואו נתחיל מהסוף – המתכון המדויק. שמרו אותו, צלמו אותו, אבל הכי חשוב, נסו אותו. הוא פשוט, מהיר, והתוצאה… ובכן, אתם תשפטו.

מה צריך לסלט?

  • חצי ראש חסה ערבית (או רומית), שטופה, מיובשת היטב וקרועה ביד לחתיכות גסות
  • חופן נדיב של עלי בייבי או עלי רוקט עם קריצה פלפלית
  • מלפפון טרי אחד, פרוס דק-דק (אפשר עם קולפן)
  • חצי בצל סגול, פרוס לטבעות דקיקות כנייר
  • אבוקדו בשל אך מוצק, חתוך לקוביות נדיבות
  • חופן פקאנים קלויים או אגוזי מלך שבורים גס
  • 3-2 תמרי מג'הול גדולים ועסיסיים, מגולענים וחתוכים לרצועות דקות

ומה צריך לרוטב הסודי?

  • 2 כפיות גדושות של חרדל דיז'ון חלק איכותי
  • 1 כפית סילאן תמרים טבעי (100% תמרים, בלי תוספות)
  • 2 כפות חומץ תפוחים טבעי
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • קורט מלח דק, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה פשוטות להפליא

  1. הכנת הרוטב: קחו צנצנת קטנה עם מכסה מתברג. שימו בתוכה את כל מרכיבי הרוטב – החרדל, הסילאן, החומץ, שמן הזית, המלח והפלפל. סגרו היטב את המכסה ושקשקו נמרצות במשך כ-20 שניות. תראו איך הכל מתחבר יחד למרקם קרמי, אחיד ומושלם. זהו, הרוטב מוכן.
  2. הרכבת הסלט: בקערת הגשה גדולה ויפה, הניחו בעדינות את החסה הקרועה, עלי הבייבי, פרוסות המלפפון, טבעות הבצל הסגול, קוביות האבוקדו ורצועות התמרים. את האגוזים הקלויים נשמור לסוף.
  3. האיחוד הקדוש: ממש לפני ההגשה לשולחן, ולא שנייה אחת קודם, מזגו את הרוטב על הסלט. ערבבו בעזרת שתי כפות גדולות או הידיים (זו הדרך הכי טובה, באמת) בתנועות הרמה עדינות, רק עד שכל העלים מצופים קלות. אל תערבבו יותר מדי. פזרו מעל את האגוזים הקלויים והגישו מיד.

כל רכיב ברוטב תורם לאיזון טעמים מושלם

אז למה השילוב הזה כל כך מנצח? כי הוא לא מסתמך על טעם אחד דומיננטי, אלא על ריקוד הרמוני בין כמה שחקנים מרכזיים. אני קוראת לזה "משולש הזהב של הטעמים", אבל האמת שיש פה אפילו יותר מזה. החרדל הוא לא רק חריף; הוא נותן עומק, סוג של חמיצות מתוחכמת וטעם "אוממי" עדין. חשוב מכך, הוא מתחלב טבעי – כלומר, הוא זה שמחזיק את השמן והחומץ יחד ויוצר את המרקם הקרמי העשיר שמונע מהרוטב להישבר. הסילאן, מצדו, הוא לא רק "מתוק". המתיקות של התמרים היא עגולה, ארצית, כמעט מעושנת. היא מחבקת את החדות של החרדל ומאזנת אותה, במקום סתם להילחם בה עם מתיקות סוכרית פשוטה. ואז מגיע חומץ התפוחים ונותן את ה"זינג" – הרעננות החדה שקוטעת את העושר, מרימה את כל הטעמים למעלה ומוודאת שהביס מרגיש קליל ומרענן. שמן הזית הוא הבמה שמאפשרת לכל זה לקרות, נושא את הטעמים ומעניק את הגוף והפירותיות שלו לכל הסיפור.

כל מרכיב בסלט נועד לבנות חוויה של מרקמים וטעמים

אם הרוטב הוא הנשמה, אז הסלט הוא הגוף – והוא חייב להיות בנוי נכון כדי לתת לה במה ראויה. כל בחירה פה מכוונת ליצירת חוויה שלמה בכל ביס. השילוב של חסה ערבית פריכה, שנותנת את ה"קראנץ'" הבסיסי והנפח, יחד עם עלים עדינים כמו רוקט שמביאים טעם פלפלי מודגש, יוצר עניין. זה מונע מהסלט להרגיש כמו "ערימת עלים" חדגונית.

אולי יעניין אותך

8 דרכים לשדרג סלט ביצים במיונז
סלט גזר חריף – מתכון מנצח + הצעות לשדרוג
מסביב לעולם בסלט חצילים: 10 מתכונים שישדרגו אתכם

טיפ זהב שאסור לוותר עליו: ייבוש העלים. אני יודעת, זה נשמע כמו שלב שאפשר לדלג עליו, אבל זה אולי הטיפ הכי חשוב. כשהעלים יבשים לגמרי (אפשר במייבש חסה או פשוט בעזרת טפיחות עדינות עם מגבת מטבח נקייה), הרוטב נצמד אליהם ועוטף אותם. כשהם רטובים, הרוטב פשוט מחליק מהם לתחתית הקערה. התוצאה היא סלט עצוב עם שלולית רוטב בתחתית.

התמרים בתוך הסלט הם הדהוד חכם למתיקות שברוטב, והמרקם הלעיס שלהם הוא הפתעה נהדרת לצד פריכות החסה. והאגוזים? אל תדלגו על קלייה קצרה שלהם במחבת יבשה, רק דקה-שתיים עד שעולה ריח אגוזי. הפעולה הפשוטה הזו משחררת מהם שמנים ארומטיים ומעצימה את הטעם שלהם פי עשרה. זה ההבדל בין אגוז סתמי לאגוז שמוסיף מימד שלם לסלט.

כך תוכלי להתאים את הסלט לטעם האישי שלך וליצור גיוונים חדשים

המתכון הזה הוא נקודת פתיחה נפלאה, אבל היופי האמיתי מתחיל כשאת הופכת אותו לשלך. אל תפחדי לשחק. הרוטב הזה כל כך מאוזן שהוא יכול להחזיק המון תוספות ושינויים.

  • רוצה להוסיף פרי? פרוסות דקיקות של תפוח ירוק (כמו גרני סמית) יוסיפו חמצמצות וקראנצ'יות, אגס עסיסי יוסיף מתיקות עדינה, וגרגרי רימון יתנו פיצוצים קטנים של צבע וטעם.
  • בא לך עוד קראנץ'? גרעיני חמנייה או דלעת קלויים יעבדו נהדר. גם שקדים פרוסים קלויים הם תוספת קלאסית.
  • מה עם עשבי תיבול? כמה עלים קרועים של נענע טרייה או פטרוזיליה יכולים להכניס מימד של רעננות בלתי צפויה.
  • ירקות נוספים: רצועות גזר דקיקות שנוצרו עם קולפן ירקות, פרוסות צנונית חריפות או אפילו קוביות קטנות של סלק מבושל ישתלבו פה יפה.

כמה סודות קטנים יהפכו את הסלט שלך ממעולה לבלתי נשכח

לסיום, כמה מחשבות אחרונות שאספתי עם הזמן. הרוטב הזה הוא חבר נאמן. אפשר (ורצוי!) להכין כמות כפולה שלו מראש. הוא נשמר נהדר בצנצנת סגורה במקרר עד שבוע, והאמת היא שהטעמים שלו אפילו מתפתחים ומעמיקים אחרי יום-יומיים. זה הופך את הכנת הסלט באמצע השבוע לעניין של דקות.

ואל תחשבו עליו רק בהקשר של סלט. הרוטב הזה מדהים כשהוא מזולף מעל ירקות צלויים חמים (בטטה, ברוקולי, כרובית), הוא משדרג בטירוף חזה עוף צלוי, ואפילו יכול לשמש כמטבל מפתיע לצד ירקות טריים חתוכים.

הסוד האחרון, ואולי החשוב מכולם, הוא זה שכבר הזכרנו אבל שווה לחזור עליו: תזמון. הרגע הזה שבו את יוצקת את הרוטב על העלים היבשים והפריכים, מערבבת בעדינות ומגישה מיד – זה הרגע שבו הקסם קורה. זה מה שמפריד בין סלט טוב, לסלט שכולם ידברו עליו.

אולי יעניין אותך

סלט קוביות חציל עם פלפל קלוי, כוסברה ושום
סלט מלפפונים אסייתי חריף-מתוק
סלט שומר בישבש מרוקאי
10 תוספות בריאות ומהירות שאפשר להוסיף לכל סלט
סלט קולסלאו חגיגי עם פקאן מסוכר ורוטב שובר שגרה
בלי קיצורי דרך: מתכון למטבוחה לא מתפשרת
איך להפוך סלט חסה ליוקרתי כמו במסעדות שף?
סלט כרוב כמו בפלאפליה
שתפו את העמוד
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp Email Print
חדשים
עוגיות שוקולד ציפס בלי ביצים
כנפיים בתנור ברוטב צ'ילי ושום
עוגת מייפל קראסט אגוזים – מתכון קל ומהיר
עוגיות שוקולד צ'יפס קלות בקערה אחת
עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה
6 קינוחי נוטלה מהירים מ-2 מצרכים
הטריק לשמירה על עוגת תפוזים עסיסית גם יומיים אחרי
עוגת יוגורט בחמש דקות
פופולרי עכשיו
עוגת יוגורט בחמש דקות
סלט ביצים חם בלי טיפת מיונז
סלט כרוב שכולם מכינים – אבל אף אחד לא מתבל נכון
ברוקולי בתנור שתמיד יוצא מושלם – ב-5 טעמים מטריפים
סלט ירוק עם ויניגרט חרדל־תמרים (שילוב שמפיל לסתות)
כל הזכויות שמורות © Foodisgood - מגזין אוכל ומתכונים
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up