FoodisGoodFoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
FoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
ארוחת ערבבריאותדגים

פילה דג קוד אפוי בתנור [קל ומהיר]

פילה דג אפוי בתנור - מתכון מהיר, פשוט וטעים שמשלב תבלינים מנצחים וציפוי קריספי.

פורסם: 19/02/2025
שיתוף
שיתוף

תוכן עניינים
מצרכים:הוראות הכנה:הצעות להגשה:גרסה בריאה יותר:

אם אתם מחפשים מתכון לדג אפוי בתנור שהוא פשוט, מהיר וטעים להפליא, הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים, במיוחד אם אתם רוצים להכין ארוחה מלאה עם מינימום מאמץ ומקסימום טעם. אם אתם מעדיפים בישול קליל ולא מסובך, אבל עדיין רוצים לגוון את התפריט היומי, המתכון הזה יעשה את העבודה בצורה מושלמת.

מצרכים:

  • 2 פילטים של דג קוד (או כל דג לבן אחר במשקל של כ-200 גרם כל אחד)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית חרדל יבש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/3 כפית פתיתי פלפל חריף יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • פירורי לחם או פרורי קרקרים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה (אופציונלי)
  • 1 כף חמאה (אם משתמשים בקרקרים)

הוראות הכנה:

1. הכנת הדג

ראשית, יש לייבש את פילטי הדג עם מגבת נייר כדי להסיר כל לחות עודפת. זה יעזור לתבלין להידבק טוב יותר לדג. לאחר מכן, שפכו מעט שמן זית על שני צידי הדג ושימו לב שהופכים אותו כך שהשמן יכסה את כל הפנים.

אולי יעניין אותך

חסר לכם ברזל? אלו המזונות שיגרמו לכם להרגיש טוב יותר!
קציצות תירס וקוטג' – נשנוש מושלם לילדים
פצצת אנרגיה: שייק בננה, תמרים וטחינה גולמית

2. הכנת תערובת התבלינים

בקערה קטנה, ערבבו את החרדל היבש, הפפריקה המעושנת, הפלפל השחור ופתיתי הפלפל החריף היבש. אם אתם אוהבים את הטעם, תוכלו להוסיף גם מעט מלח. לאחר מכן, מרחו את תערובת התבלינים על שני צידי הדג, ודאגו לעסות אותו בעדינות עם הידיים כדי שהתבלינים יחדרו פנימה.

3. הוספת הקרקרים (אופציונלי)

אם אתם רוצים לתת לדג מרקם קריספי וטעם נוסף, תוכלו להוסיף שכבה של קרקרים. במחבת קטנה, התיכו חמאה והוסיפו את פרורי הקרקרים והפטרוזיליה הקצוצה. ערבבו הכל ביחד עד שהקרקרים סופגים את החמאה. לאחר מכן, פרסו את התערובת על אחד מצידי הדג (או על שניהם, לפי הטעם).

4. אפייה

הניחו את פילטי הדג בתבנית אפייה משומנת קלות. אם השתמשתם בקרקרים, ודאו שהצד עם הקרקרים פונה כלפי מעלה. אפו את הדג בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט) למשך 20 דקות, עד שהדג הופך למוזהב ומבושל היטב.

אולי יעניין אותך

8 מרקים עשירים בחלבון [לארוחה מזינה ומשביעה!]
פפרדלה צ'ילי שום עם ברוקולי – מתכון מושלם
20 מאכלים מומלצים, בריאים וקלים שכדאי לאכול בבוקר

הצעות להגשה:

הדג האפוי הזה מתאים להפליא כתבשיל מרכזי לארוחת ערב. תוכלו להגיש אותו לצד אורז, ירקות קלויים או סלט טרי. אם אתם רוצים לשדרג את המנה, הוסיפו קצת מיץ לימון טרי.

גרסה בריאה יותר:

אם אתם מחפשים אלטרנטיבה דלת קלוריות, תוכלו לוותר על הקרקרים והחמאה ולהתמקד רק בתיבול הבסיסי של הדג. אפשר גם להשלים את המנה עם ירקות אפויים כמו ברוקולי, גזר או קישואים.

20 טריקים להפוך את המטבח שלכם ליעיל פי שניים
מרק ירקות שורש סמיך בסגנון כפרי
מה לאכול כשרעבים בלילה? נשנושים שיעשו לכם רק טוב
קציצות קינואה וירקות: אפויות בתנור ב-15 דקות
פשטידת פטריות פרווה של שבת בבוקר
שתפו את העמוד
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp Email Print
חדשים
הטריק שהפוך פנקייק ל-פי 3 יותר אוורירי
זה קסם: המרכיב שמשדרג כל עוגה בחושה
מתכון למרק חרירה – מרק עדשים מרוקאי מעולה!
עוגיות מקמח שקדים וטחינה ללא סוכר
עוגת טריקולד טירוף של טעמים
שניצל תירס ביתי הכי טעים שיש
זה התיבול לאמנון בתנור שילדים משתגעים עליו! רק 3 מצרכים!
עוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח
פופולרי עכשיו
כל הזכויות שמורות © Foodisgood - מגזין אוכל ומתכונים
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up