רוטב צ’ימיצ’ורי • מתכון שמשדרג כל ארוחה

  פורסם בתאריך   על ידי   2 תגובות

מתכון פשוט וזריז להכנת רוטב צ’ימיצ’ורי ביתי מוצלח, מוסיף המון למנה עם טעמו החמוץ חריף ומשדרג כל ארוחת צהריים, ארוחה בשרית או פשוט תוספת למאכל האהוב עליכם.

מצרכים

  • 1/2 כוס חומץ יין אדום
  • 1 כפית מלח
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף אדום, קצוץ דק
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • 2 כפות אורגנו טרי, קצוץ דק
  • 3/4 כוס שמן זית



אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה בינונית מלח, שום בצל ופלפל אדום חריף.
  2. מניחים את הקערה בצד למשך 10 דקות, על מנת לקבל מרקם אחיד.
  3. מוסיפים לקערה כוסברה, פטרוזיליה ואורגנו ומערבבים.
  4. מוסיפים שמן זית, מלח לפי טעם, מערבבים הכל יחד ומאחסנים בכלי קטן במקרר.

איך משתמשים?

תפוחי אדמה: תבלו את תפוחי האדמה שלכם ברוטב צ’ימיצ’ורי, או השרו בקערה למשך כ-30 דקות והכניסו לתנור. תפוחי האדמה שלכם יקבלו את טעם החריפות החמצמצה של הרוטב וישדרג לכם את הארוחה.

עוד מתכוני תפוחי אדמה שכדאי להכיר:

בשר: סטייק אנטריקוט הוא בדרך כלל הבשר האידיאלי להגיש עם רוטב צ’ימיצ’ורי, הבשר מקבל מרקם עסיסי וטעם פיקנטי. קליק למדריך להכנת אנטריקוט מושלם.

לחם שום צ’ימיצ’ורי: אם אתם אוהבים לחם שום, הקדישו עוד כמה דקות על מנת לשדרג את רוטב השום שלכם והפכו אותו לרוטב צ’ימיצ’ורי, כך תקבלו גם שום וגם חריפות קלה עם הצנים הקריספי שלכם.

חזה עוף: לא רק אנטריקוט, גם חזה העוף שלכם יכול לקבל אקסטרה בוסט של טעמים, אם תטבלו ותשרו את העוף ברוטב צ’ימיצ’ורי. פשוט משרים במקרר למשך הלילה, למחרת הוא יספוג את הטעמים של הצ’ימיצ’ורי ויוסיף המון לארוחת צהריים שלכם.

הכי עסיסי >> מתכון לחזה עוף בתנור

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

2 תגובות

  1. גיאת לרר :

    אין כמו תפוחי אדמה עם צ’ימיצורי.. מתכונים נפלאים שעובדים בכל פעם.

  2. גיא אבידן :

    צימיצורי מקצועי תודה.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *