FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

לחם / לחמניות שום רכות

על ידי Moran Turgeman  

מתכון ללחמניות שום מבצק רך ואוורירי שילדים אוהבים. לחמניות טעימות שנשארות רכות, רק להוסיף סלט טוב ויש לכם אחלה ארוחת ערב (ניתן גם לארוז לבית הספר).

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 50 דקות

    20 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 30-40 לחמניות שום

מצרכים למתכון

לבצק הלחמניות

1 קילו קמח

כפית מלח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

3 כוסות מים פושרים (כוס חד"פ של שתייה חמה)

תערובת שום

6 שיני שום כתושות

תבלינים: אורגנו, תבלין זעתר, מעט מלח

שומשום לקישוט

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן רגיל

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים 1/2 קילו קמח עם כפית מלח,מוסיפים את שאר הקמח, יוצרים גומה ולמרכזה מכניסים את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.

לשים את הבצק כמה דקות ומניחים להתפחה של חצי שעה. לשים פעם שנייה ומניחים להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.

בינתיים מכינים תערובת שום - בקערה קטנה מערבבים יחד את שיני השום הכתושות עם תבלינים ו-2 סוגי השמן, מוסיפים גם את השומשום ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

כשבצק הלחמניות הכפית את נפחו מחלקים אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.

משמנים את הידיים ומגלגלים כל כדור בצק לנקניק ארוך, עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות במשך 15 דקות.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומורחים על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות. משתמשים רק בחצי מכמות התערובת ושומרים חצי לאחרי האפייה.

אופים את לחמניות השום בתנור חם כ- 20 דקות, כשמוציאים את הלחמניות מהתנור מורחים שוב מתערובת השום ליצירת ברק וחיזוק הטעם.

מתכון להכנת לחם שום:

  1. חלקו את הבצק ל-3 חלקים, כל חלק שטחו בתבנית מרובעת בינונית.
  2. מרחו בשמן וחמאה לפי המתכון ואפו בתנור חם, ממש כמו הלחמניות.
  3. לאחר האפייה, חתכו את הלחם לאצבעות ומרחו שוב מתערובת השום.

בונוס >> מתכון לבצק פיצה מעולה כמו באיטליה

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

73 דירוגים וחוות דעת

סיגלית

יצא פצצה,הילדים טרפו הכול למחר אכין שוב.

הודיה

תודה רבה על המתכון המושלםםםם
יצא טעים בטירוף הכנתי כבר כמה פעמים וגם ליומהולדת של אמא שלי קצרתי מלא מחמאות

תמר

אמאלההה אחד המתכונים הכי טעים הכנתי כבר פעם רביעית ואין דברים כאלה

נטע

ואוו ממש מושלם, טעים ומוצלח!!
מתכון קל
אין על האתר שלכם.תודה רבה

מישי

הכנתי עכשיו יצא טעיםםםםםםםםם!

מימי

מתכון מדהים! אהוב על כולם…

אני השתמשתי רק בשתי כוסות מים (חד"פ של שתייה חמה, כמו שכתוב…) ויצא לי מעולה!
בפעם אחרת שעשיתי השתמשתי ביותר ויצא לי מאוד דביק.

בריאה

מתכון מושלם! מכינה עם קמח כוסמין 80% (בלי ערבוב קמח אחר, רק כוסמין) והילדים מחסלים את זה… לא פוגע בכלל ברכות ובאווריריות – באמת מתכון מנצח!! תודה!

חנהלה אופה קטנה

אין מילים!
מכינה עכשיו בפעם השניה.
בחיים לא יצאו לי לחמניות רכות ואוויריריות כמו אלו!
עשיתי מקמח מלא 80%
מושלםםם

תמר

לא רגיל! המתכון המוצלח ביותר שראיתי עד כה,בצק רך ונוח לעבודה.
והעיקר-טעים!!!

שירן

אני יכולה לשים שימרית במקום שמרים יבשים?ואם כן כמה?

תמר

לא רגיל!! המתכון המוצלח ביותר!!
הכנתי גם קיש פטריות,פשטידת בטטה ועוגת גבינה פירורים הכל יצא יוצא מן הכלל.
תודה רבה!

הודי

תודה רבה על המתכון המושלם!!!
הלחמניות נחטפו:)

מיכל

הכנתי כבר פעמיים ויצא מדהים!

שרונה

הכנתי עכשיו ויצא מושלם ומאוד טעים
וזה ממש קל

אביגיל

יצא מדהים!!!!!!!!!!!!!

גלי

יצא מושלם!!!!!!!!!!!! הכל נחטף!
תודה רבה!!

ענת

אחד הטובים!! מושלם…כל הכבוד

מורן תורג'מן

תודה לכולם על המחמאות!! שמחה שאהבתם ❤

חיה

הכנתי את הבצק אך הוא יצא לי גוש טוב עם 2 כוסות מים, האם זה מספיק?

מיכל

אפיתי את הלחם למשלוח מנות
יצא מדהים….
ובצק רך ואוורירי בטירוף.

שרה

הלחמניות יצאו מושלמות, תודה רבה!

אפרת

מתכון מ ד ה י ם וקל מאוד! גרפתי מחמאות:)

שרי

אני מכינה 2 קילו האם יש צורך בזמן נוסף של התפחה או שינוי כלשהו אחר?
דרך אגב בקילו אחד יצא מדהייייייייייים, תודה

היי דינה,
להכנת לחם שום יש לעצב את הבצק בצורת אצבעות או בצורה מלבית (ואז לחתוך עם חותכן פיצה אצבעות).
בכל צורה שתבחרי תקבלי לחם שום מעולה.

דינה רפאל

לא הבנתי איך להכין לחם שום מהמתכון? איזה צורה לעשות?

עדי

מתכון מושלם! הכנתי בשבת לערב בנות וכולן דרשו את המתכון. טעים מאוד וקל הכנה ואפילו טבעוני שלו זה פלוס אדיר. ממש תודה!

הודא

רציתי לשאול אוכל להכין אותו ולשמור בפרייזר. האם יצא באותו טריות לאחר שמחממים

היי לין,
לצערי לא ניתן להכין לחם שום עם קמח תופח..
השמרים נחוצים להכנת לחם שום תפוח ואוורירי.

לין

רציתי לדעת אולי אפשר להכין את הלחם שום עם קמח תופח במקום? אין לי שמרים בבית

היי ניצה, בהחלט אפשר להכין לחם שום ממולא בגבינה!
לאחר עיצוב אצבעות השום, שטחי אותן מעט על משטח, מלאי במרכז בגבינה וגלגלי שוב לצורה של לחם שום.
בהצלחה וספרי לנו איך יצא 🙂

ניצה שאול

שלום אני באמצע הכנת המתכון אני מכינה לחם שום ולא לחמניות רציתי לשאול אם אפשר למלא את הלחם שום באמצע בגבינה? אם כן איך? תודה

תמי

מתי בדיוק מוסיפים את חצי הקילו הנוסף?

היי יואב,
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם.
לכן, להכנת הלחם יש להשתמש ב-20 גרם שמרים.

יואב

כמה גרם שמרים?

אורליאנה

אני עושה את הלחמניות הללו כבר פעם רביעית..{לאחותי}..היום עשיתי חצי עם קמח מלא,שידרגתי את הבצק והוספתי לו פרג טחון,שומשום מלא וזרעי פישתן..יצא מעולה וטעים בטירוף..תודה על המתכון הנהדר…

היי סמדר, ניתן להשתמש רק בכף אחת של סוכר.
קחי בחשבון שהסוכר נותן ללחם השום צבע "שזוף".

סמדר

אפשר לשים רק כף אחת של סוכר?

רות לוי

המתכון נראה מצויין אכין ואעדכן. תודה על המתכון.

שרון קורן

הכנתי את המתכון רק שבמקום לחמניות הכנתי אצבעות לחם שום.
לקחתי את הבצק ויצרתי נחש ארוך, חתכתי לאצבעות בינוניות והכנתי ממש לפי המתכון.
חייבת לצייון שיצא הלחם שום הכי טעים שהכנתי!! לחם שום רך ואוורירי עם טעם שומי כמו שאוהבים אצלי בבית.
מעולה בקיצור!

היי אלי,
ממליצה להכין את הלחם שום עם קמח כוסמין, עדיף לשלב קמח כוסמין ולבן אבל אפשרי גם לשלב עם קמח מלא.

אלי

הי,
איך הטעם עם קמח כוסמין מלא? או חצי כוסמין מלא וחצי כוסמין רגיל?
תודה

אילנה

פשוט מעולה מכינה כל שבוע 3 קילו!!!!!

שיר

יצא טעים בטירוף ! רק שלמשפחה שלי (אוהבי שום) היה קצת מידי שום (;
אבל להפך רק שיבחו !!

אוה

הי, יצוא מעולות, נחטפו מהר עם הרבה מחמאות!!!
רק שהכמות של התערובת שום לא היה מספיק, הייתי צריכה לאוסיף שמן. פעם הבא אוסיף שום גבישי בבצק כדי שיהיה יותר טעם השום.
תודה!!

אסנת

הכנתי יצא פצצה, חוסל תוך דקה! תודה על המתכון.

ליאת

לחמניות מעולות, מומלץ בחום

היי דיצה,
כדי לקבל לחמניות מוצלחות באמת עדיף להשתמש בקמח ושמרים.
המתכון לא נוסה עם קמח תופח, ממליצה לך בחום להכין בדיוק כמו במתכון, לא תתאכזבי 🙂

דיצה

היי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח? ואם כן, האם השלב הראשון עם הגומה מיותר או שלא…? תודה!

שירן

יצא מ ע ו ל ה !!!!
תודה!

אביגיל

יצא טעים ויפה מאוד!!!

היי רינת,
מומלץ להשתמש בקמח כוסמין ששומר על אווריריות הלחמניות.
כמות המים תלויה בקמח, יש להוסיף מים עד שהבצק נוח ללישה, לא יבש מידי ולא דביק מידי.
מוזמנת לקרוא עוד על קמח כוסמין במדריך לאפייה עם קמח כוסמין.

רינת

נשמע מעולה וממש אשמח לנסות עם קמח מלא.. ראיתי שרשמת שהוא מצריך כמות גדולה יותר של מים.. כמה לדעתך? ולגבי קמח הכוסמין, האם ניתן להשתמש בו באותן כמויות שרשומות במתכון הרגיל? האם מישהי ניסתה ברכיבים בריאים יותר וזה לא פגע באווריריות וברכות של הלחמניות? תודה רבה מראש

עדי

יצא מצויין, תודה רבה!

אילנה

במילה אחת: מ ע ל פ ו ת!!!

הלית

מעולה …אבל אפשר לפתוח את הבצק ולמרוח את הבלילה של השום ולאפות ואחכ כשיוציא למרוח שוב

אורלי

מתכון מעולה, הכל נחטף!! אפילו ע״י הילדים הקטנים- יאמי:)

אסתר

הבצק יצא לי מעולה אבל זה לא בטעם של לחם שום ממש.. ושמתי מלא שום כתוש..
אנסה בפעם הבאה להוסיף שום גם לבצק ואעדכן אתכם איך יצא..
מה שבטוח היה טעים והכל נגמר מהר P-:

אילנית מיימון

וואו…אחד הטובים…הכנו לערב שישי חצי מהבצק קרצנו לחמניות ברוטב שום וחצי מהבצק קרצנו לחמניות ברוטב דבש …פשוט מושלם

היי הילה,
בהחלט ניתן להשתמש בקמח מלא. שימי לב שקמח מלא מצריך יותר מים מקמח לבן.
ניתן גם להשתמש ב- 50% קמח מלא ו- 50% קמח לבן.

כמו כן, ללחמניות בריאות יותר, מומלץ להשתמש בקמח כוסמין, קל ובריא מאוד.
מומלץ לקרוא את הטיפים הבאים לאפייה עם קמח כוסמין.

הילה

האם ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא? אני ממש מעדיפה

אלומה

הכנתי אותן, יצא מעולה!
תודה על מתכון טעים ביותר 🙂

חן

פעם ראשונה שהכנתי לחמניות והן יצאו רכות, טעימות ונחטפו מהר מאד בארוחת הערב! המתכון קליל, מפורט ובעיקר מדויק!

היי חנית,
לחמניות השום לא נוסו במכשיר המולטיקייק, אם את נוהגת להכין בצקי שמרים במכשיר הלחמניות יתאימו גם הן.
שימי לב שהבצק מצריך התפחה לאחר עיצוב הצורה הרצויה.
ואם ניסית, ספרי לנו איך יצא 🙂

חנית

שאלה..ניתן לאפות אותן במולטיקייק?

תמר מילמן

היי דחוף, לא הבנתי מתי בדיוק מוסיפים את החצי קילו השני של הקמח?

אלה

מומלץ מאוד! יצא מצויין 🙂 תודה רבה

חגית עזר

נכון סליחה ראיתי את המתכון אני מעוניינת להכין חצי קילו בשביל פעם ראשנה מה כמות מה המידה המדויקת בבקשה לחצי קילו ואיזה כוס מדובר חד פעמי חם או כוס מדידה

היי חגית, לפי המתכון מתחילים עם חצי קילו ולאחר מכן מוסיפים את החצי השני.
עם הכוס החד פעמית מודדים רק את המים.

חגית עזר

שאלה רשום במצרכים קילו ואופן ההכנה חצי קילו מה הכמות הנכונה
ועוד שאלה האם להתייחס לכל המתכון עם כוס חד פעמי שתייה למה כגון הקמח

אלהטליה

ניסיתי יצא מדהים! רך וטעים
יצאו לי 23 לחמניות

מיכל

בצק מעולה,הכנתי לחג יצאו מעולות וקצרו מלא מחמאות!!!!!!,יש לציין שהיו טעימות גם למחרת.

אוריה

הכנתי עכשיו יצא ממש ממש טוב!!! טעים!
תודה

אורלי כהן

נראה פשוט קל ובעיקר טעים וביתי. לפשט מתכונים לאישה עובדת זה העתיד. תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.